Son Güncelleme: Çarşamba 13.06.2018 10:57
Karpuz mucizesi
Damaklarımızı şenlendiren karpuz sadece lezzetli değil, çekirdeğine kadar faydalı bir meyve. Düşük kalorili bir meyve olan karpuz kan basıncını dengeliyor, kansere karşı bir kalkan oluşturuyor.
Yazın habercisi olan karpuz aslında kabakgiller ailesine ait bir meyvedir. Karpuzun bir adedi 2 ile 14 kg'a kadar olgunlaşabilir. Karpuzun yenilebilir etli kısmı yüzde 88-95 kadar su içerir. Doğal olarak kalorisi de çok düşüktür. Şeker yoğunluğu yüksektir. İçerdiği şeker, doğal meyve şekeri olan fruktozdur.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu