Son Güncelleme: Cumartesi 16.06.2018 12:25
Mideniz bayram etmesin
Bir Ramazan’ın daha sonuna geldik. Az yediğimiz için vücudumuz dinlendi, arındı. Bu yararlı etkilerin kaybolmaması için Ramazan sonrasında normal yeme düzenine geçerken, dikkat etmemiz gereken kurallar var...
Ramazan boyunca yemek yemeyi iftar ve sahur olmak üzere iki öğünle sınırladık. Orucun başlarında tok kalmak için vücudumuzu tanıyana kadar geçen ilk haftada, çok miktarda yemek yesek de ilerleyen günlerde daha az yemek ile doyabildiğimizi gördük. Daha doğrusu az miktar ile midenin büzüşmesi, küçülmesi sonrasında kısa sürede doyum sağlamayı bedenimiz hızla öğrendi. Böylece oruçta normal güne göre daha az kalori alarak, kalori kısıtlaması sayesinde kolesterolü düşüren, insulin direncini kıran hatta mideyi yenileyen yararlı, özel bir dönem geçirdik. Oruç tutmanın çok yararı olsa da metabolizmayı yavaşlattığı bir gerçek. Az öğün ve az yemek yemeye adapte olan vücudumuz daha dinç olmayı ve yorgunlukla baş etmeyi öğrendi. Bu yararlı etkilerin kaybolmaması için oruç bitiminden sonra yeme düzenine doğru geçiş yapmak önemli.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu