Giriş Tarihi: 29.6.2019

Hem lezzet hem eğlence tavan yaptı

"Plajda moda" deyince sizin aklınıza terlik, mayo, çanta, şapka gelebilir. Lakin işin bir de eğlence ve gastronomi boyutu var. Ki en az moda kadar ehemmiyet taşıyor. Lahmacun belki de son 10 yılın galibi. Şehirde yemediğimiz lahmacun ve pideyi öğlen plajlarda tüketiyoruz malumunuz. Bir de son üç yıldır edamame, suşi, bao gibi Uzakdoğu lezzetleri indi deniz kenarına. Bu yıl değişmeyenlerin yanına bir de eklenenler var. Misal bao ve kumruyu buluşturan füzyon tatlar gibi. Ya da karpuzlu mantı gibi kulağa itici, damağa epey lezzetli gelen yemekler girmiş menülere. O halde sözü yazlık yerlerdeki işletmecilere ve mekan sahiplerine bırakıyorum... İşte kaktüs tempuradan karpuz mantıya bu yazın olmazsa olmazları...

YÖRESEL TATLAR FÜZYONLA BULUŞUYOR
Sarp Yaman, Kong Alaçatı'nın İşletmecisi
İster gündüz, ister gece olsun, bu yaz mekanların çoğu 'Instagram friendly' yani Instagram'da paylaşmalık pek çok detaya sahip. Neon yazılar, enstalasyonlar, dev heykeller, bilumum hayvan maketleri arasında misafirler bol bol fotoğraf paylaşacak. Kong'un nilüfer havuzu, girişteki dev zürafalar, tablolar ve her köşesindeki neonlar 'sosyal medyacılar' için biçilmiş kaftan
Türkçe müzik her zaman popüler belki ama bu yaz sadece kulüplerde değil restoranlarda da house, Afro-house ve etnik tarz müzikler revaçta olacak.
Tüm dünya doğal ve organik yaşama yöneldiğinden barlarda servis edilen kokteyller de artık en taze malzemelerden yapılacak. Şuruplu kokteyllerin devri bitti artık!
Yöresel tatlarla dünya lezzetlerinin 'kafa karıştırmayan' bir füzyonla buluştuğu menüler karşımıza çok çıkacak. Mesela Kong Alaçatı'daki 'kumru bao' bu tarz menülerde bulabileceğiniz yemeklerden sadece biri.

YAZIN DA SANAT DİYORUZ

Fırat Özgöçer, Root Bodrum Kurucu Ortak
Dünyada da giderek yaygınlaşan ve çok sevilen etnik ve bohem plaj konseptini Bodrum'un en popüler koylarından Tilkicik'e taşıdık. İnsanlar güneşlenirken bile artık iyi yemek ve iyi kokteyl içmek istiyor. Biz de tüm bunları tek çatı altında vegan çeşitlerini de önemseyerek, farklı müzik türleriyle harmanlıyoruz. Meksika Tulum'dan gelen Pascale Caristo müziğimizin ilham kaynağı. Dünyaca ünlü DJ'ler ve Pascale'ın tarzıyla yarattığımız müzik kısa zamanda çok ilgi gördü.
Artık yazlık mekanlarda sanat olmadan olmuyor. Tüm gün plajda keyif yapmak tamam ama farklı şeyler isteyenlere akşam üstü partilerinin yanı sıra sanatla buluşma imkanı sağlıyoruz.

INSTAGRAM İÇİN ELVERİŞLİ GÜNBATIMI PARTİLERİ
İsmail Alper, Klein Garten/Sommer Klein Kurucu ortak
Bu yıl Sommer Klein ile de ilk kez Alaçatı'ya indik. Dünya standartlarında bir mekan yaratarak, işi farklı bir noktaya taşıdık ama başrollerde tabii ki yine iyi müzik ve eğlence var. Bu işi yapıyorsanız müziğin nabzını çok iyi tutmak gerekiyor. Tüm yaz Afro House, Melodic House & Techno yine çok popüler olacak. Yine Afro house içinde bizim çok sevdiğimiz Latinler de var öne çıkanlardan.
Ve çok sevilen hâlâ çok popüler olan gün batımı partileri. Tüm teraslar ve plajlar bunun üzerinden gidiyor diyebilirim. Biz de Klein Garten ve Sommer Klein'da bu saatlere özel dünyaca ünlü Dj'leri özel akşam üstü setleriyle ağırlayacağız. Bu yaz da herkesi günbatımı partilerde eğlenirken göreceğiz. Tabii ki vazgeçilmez sosyal medya paylaşımlarıyla. Bizim mekanlar konumu gereği çok şanslı ve Instagram için çok elverişli.

KARPUZLU MANTIYI TATMAYAN KALMASIN
Burak Beşer, MOMO'nun yaratıcısı
Lüks bohem konseptli plajların rahatlığı ve popülerliği bu yıl da devam ediyor. The Beach of Momo'da başrollerde iyi yemek, kaliteli eğlence ve unutulmaz yaz partiler var.
Carlo Bernardini imzalı yemeklerde levrek ceviche, bulgur tabule, kaburga burger ve karpuzlu mantı çok seviliyor. Özellikle karpuzlu mantı plajda en çok tüketilen şey.
Plaj partileri bu yaz da çok popüler. Plajların akşam lokomotifi diyebilirim. "Sunday Ritual" (Pazar Ritüeli) konseptiyle pazar günleri eğlenceyi kayalıklara taşıyoruz. Bunun da çok tutacağını ve hızla yaygınlaşacağını şimdiden gözlemliyorum.
Plajda modayı da çok önemsiyoruz. Geçen yıl var olan Vakkorama gibi güçlü markalara bu yıl Les Benjamins de eklendi.

ET VE BALIK AYNI TABAKTA
Deniz Zengin, RMA Group Tourism CEO&Partner
Yalıkavak'taki Kai Beach'in en gözde yiyeceği ıstakoz ve burger tabağı. ABD ve Avrupa'daki plajlarda da yazın en gözde tabağıdır surf and turf. Yani deniz mahsulü ve kırmızı etin aynı tabakta servis edilmesi.
Çıtır ördek bu yazın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri.
Yaz ortalarında çokça konuşulacağını düşündüğüm bir başka yiyecek ise yine Kai Beach'te servis edilen tavuk üzeri ekşi krema ve havyar

BU YAZ BAO'LAR KABURGALI
Sinan Aksoy, Zuma'nın işletmecisi
Malum son üç yıldır plajlarda bao ya da diğer adıyla bun da denilen pofuduk, hafif tatlı ekmekler arasına konan yiyecekler pek revaçta. Farklı farklı çeşitleri servis ediliyor. Bu yazın favorisi ise dana kaburgalı olanı.
Tüm dünyadaki Zuma'larda her hafta sonu saksafon, perküsyon ve canlı DJ performansı trio'su oluyor. Bu yaz için bütün hafta sonlarımız çoktan rezervasyonla doldu bile.

MENÜLERDE KAKTÜSE YER AÇIN!
Didem Özgen, Barbelo Bodrum'un İşletmecisi
Bu yazın en büyük trendlerinden biri olan kaktüsü menüye hem taco hem de kaktüs tempura olarak koyduk. Hem kaktüs yaprağının 100 gramında sadece 16 kalori var. Kilo vermek isteyenlerin tercih edeceği kaktüs aynı zamanda çok da lezzetli.
Istakoz plajlarda sıkça göreceğimiz bir başka ürün. Biz de misafirlerimize mercanköşklü ıstakozlu ev yapımı makarna sunacağız.
Mürver çiçekli ananaslı kokteylimiz çok iddialı.

GLUTENSİZ KOKTEYLLER REVAÇTA
Mert Vidinli, İşletmeci, köşe yazarı
Bu yazın olmazsa olmazı glutensiz kokteyller.
Hamburger yeniden tanımlanıyor. Deniz ürünlerinden yapılmış burgerler özellikle de ıstakoz burger her yerde karşımıza çıkıyor.
Güneş altında canlı müzik konsepti var bu yaz. Happy hour'ların gözdesi artık canlı performanslar.
Etnik konseptli tulum partileri yükselişte. Elbette giyim-kuşam da ona göre oluyor. Yırtık tişörtler, ipli elbiseler, gömlekler...
Mikonos'a gitmek out, bilinmeyen adalara gitmek in. Zaten Mikonos biletleri de tükenmiş durumda.
Yazın bir başka trendi gizli saklı plajlar. Bu yaz bilinen popüler yerlerden değil de gizli kalmış yerlerden fotoğraf paylaşanlar ilgi çekecek.

KOKOREÇ PLAJA İNİYOR
Ergun Yıldız, Esnaf ve Esnaf on the Beach'in işletmecisi
Bu yaz Alaçatı'da Esnaf on the Beach'i açtık. Ve plaja kokoreci indirdik. Yanında da çilekli bir salatayla servis ediyoruz. İnanılmaz lezzetli.
Kokteyllerden erikli margarita bu yazın en çok konuşulan kokteyli olacak gibi görünüyor.
Standlı happy hour parti konsepti de artık sona eriyor. Bu yazın gözdesi bizde de olan masalı happy hour partiler. Bir yandan ıstakozlu burgerinizi, ceviche'nizi yerken diğer taraftan eğlenmeye devam ediyorsunuz.

BALIK-EKMEKSİZ OLMAZ
Ali Ünal, Moon Beach işletmecisi
Sosisli sandviçi hem yemesi kolay hem de Moon Beach'te tortilla ekmeğinde, Meksika fasulyesi, mantar, çedar peyniri ve mısırla servis ediliyor. Instagram'da da pek havalı duruyor.
Bodrum plajlarında lahmacun ve pide artık birer klasik.
Bu yaz balık-ekmek çıkış yaptı.
"Yazın sıcağında mantı yenir mi?" demeyin. Malum Bodrum'da mantılarıyla ünlü mekanlar var. Bunlardan biri de Moon Beach. Mantımız Bolu'dan geliyor.
Tencere yemekleri de öğlen servisinin vazgeçilmezlerinden.

MENÜLERDE KAKTÜSE YER AÇIN!
Didem Özgen, Barbelo Bodrum'un İşletmecisi
Bu yazın en büyük trendlerinden biri olan kaktüsü menüye hem taco hem de kaktüs tempura olarak koyduk. Hem kaktüs yaprağının 100 gramında sadece 16 kalori var. Kilo vermek isteyenlerin tercih edeceği kaktüs aynı zamanda çok da lezzetli.
Istakoz plajlarda sıkça göreceğimiz bir başka ürün. Biz de misafirlerimize mercanköşklü ıstakozlu ev yapımı makarna sunacağız.
Mürver çiçekli ananaslı kokteylimiz çok iddialı.

BU YAZ KAHVALTIYA DA DİKKAT!
Tayfun Topal, Jupiter Group Yönetim Kurulu Başkanı
Bu senenin olmazsa olmazı canlı müzik. People'da sahneye çıkan Yaşar, Deniz Seki, Rubato, Berkay ve Selami Şahin'i dinlemeden şehre dönmek olmaz. Hazine'de sahne alan Özay, Boygar ve Simge de bu yaza damgasını vuracak isimler gibi duruyor.
Ege'de balıkçıların yanında farklı yemekler sunan People, Hazine gibi mekanlar öne çıkıyor.
Plaj lahmacunsuz da olmuyor. X Beach'e her adım attığımda canım mutlaka lahmacun istiyor. Bodrum'un simge yiyeceklerinden biri oldu bile.
Bu yaz Bodrum'da kahvaltı da konuşulacak. Çünkü artık Bodrum'da Bozukbağ kahvaltıcısı var.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.