Son Güncelleme: Cuma 09.07.2010
Hem yiyin, hem basketbol oynayın
Maslak'ta öğle aralarında ya da iş çıkışlarında hem basketbol oynayabileceğiniz hem de hamburger yiyebileceğiniz yeni bir mekân hizmet veriyor
BURGERLER ÇEŞİTLİ
Dükkan Burger'in burgerleri Dükkan'ın İzmit'teki çiftliğinde yetiştirilen sığır etinden hazırlanıyor. Hamburger köfteleri, mekâna özel üretilen ekmeklerle sunuluyor. Mönüde patates kızartması, milk shakeler, turşu, özel yapım 'Sosis', 400 gr köfte ile yapılan Dev Burger, tereyağlı burger, hamburger ve cheeseburgerler var. Ayrıca acı severlere Acıburger ve Zeytinsoslu (Çakma Kral) Burger, 150 gr elde çekilmiş satır köfteyle hazırlanan Satırburger, iki kat göbek salatayla hazırlanan ekmeksiz Yeşilburger ve Miniburger de mekânın özel seçenekleri arasında.
10 METRELİK DEV GRAFFİTİLER
Mekâna sokak atmosferini vermek için kamusal alanda sanatın da yakasına yapışılmış. Basket sahasının tüm duvarlarında 10 metrelik dev graffitiler var. Duvarların küratörlüğünü 2009'un eylül ayında Banker Han'da gerçekleştirdiği ve eserlerden birine sansür uyguladığı gerekçesiyle tepki çeken tartışmalı sergiyle hatırlanan Pertev Emre Tastaban üstleniyor. Graffitili duvarları boyayan isimlerse şöyle; Bayan Anderson, Cüneyt Çelik, Dünya Atay, Fiberoptik, İnsantaklidi, Jellyfishenroyale, Omeria, Pet05 street projects ve Zamanevvel.
BESİCİLİKTEN BURGERCİLİĞE
Dükkan, ODTÜ işletme mezunu Emre Mermer tarafından kurulmuş. Mekânın kuruluşu 1997'ye, dedesi kasap, babası besici olan Mermer'in İzmit'te kurduğu besi çiftliğine dayanıyor. Emre Mermer bu çiftlikte, Hollanda ve İngiltere'de çalıştığı çiftliklerde, Avrupa'daki üretimden öğrendiklerini uygulayarak 'süt danası' yetiştirmiş. Ardından otel ve restoranlara satışa başlamış. 2004'deyse Küçük Armutlu'da Dükkan kasap ve Steakhouse'u açmış. Zamanla Küçük Armutlu'daki kasabın ünü artmış. Ardından 2009 yılında Bebek'te ilk Dükkan açılmış. İşler artınca diğer şubeler kurulmuş. Mekânın halen süren en önemli iddiası ekmeğin, etin ve kullanılan diğer malzemelerin özenle seçilmesi.