Pamukkale’ye gece de yoğun ilgi var!

Denizli’nin beyaz cenneti Hierapolis-Pamukkale Antik Kenti’nde yaz ayları ile birlikte ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor. Gün batımını beyaz travertenlerde izleyen vatandaşlar, gece ışıklandırması ile birlikte antik tiyatroda eşsiz manzaranın keyfini çıkartıyor.
Travertenleri ve Hierapolis antik kentiyle eşsiz zenginliğe sahip Pamukkale, gece müzeciliği projesi kapsamında tamamlanan ışıklandırma projesiyle gece saatlerinde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikler bayram tatilinde de vatandaşların büyük ilgisini çeken Pamukkale 53 bin 363 ziyaretçi ile Türkiye'de en çok ziyaret edilen yerleri arasında ikinci sırada yer aldı. Efes Antik Kenti 56 bin 423 kişiyle ilk sırada yerini korudu.
Pamukkale'ye daha fazla yatırımın olması ve özellikle de özel sektörün yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Denizlililer "Eşsiz güzelliğe sahip Pamukkale'ye ulusal ve uluslar arası yatırımcıların da yatırım yapması gerekli, ilçe yapısı olarak fazla gelişmemiş durumda daha fazla uygun fiyatlı oteller olması gerekli. Devletimizin bu bölgelere yatırım için teşvikler sunmasını bekliyoruz. Bu güzelliği daha çok kişi yaşamalı ve bu bölgeler daha fazla turizm alanları olarak değerlendirilmeli" dedi.
Gece saatlerinde ışıklandırmaların açılması ile ayrı bir görsel şölenlerin oluştuğu Pamukkale'de hem antik tiyatroda hem de şehir ışıklarının manzarası ise görsel bir şov oluşturuyor.
DENİZLİ İLÇELERİ
- Beyağaç
- Çardak
- Çivril
- Baklan
- Acıpayam
- Serinhisar
- Sarayköy
- Pamukkale
- Bekilli
- Bozkurt
- Güney
- Babadağ
- Kale
- Çameli
- Çal
- Honaz
- Tavas
- Buldan
- Merkezefendi
DENIZLI HAVA DURUMU
4 Temmuz 2025 Cuma35 º
35 º / 20 ºEN SON HABERLER
- 1 157’nci yıla “Kalpten Kalbe Kızılay” etkinliği
- 2 Denizli’de korkunç ölüm! Kimyasal suya düşen işçi öldü
- 3 Rus Kızıl Ordu konserine yağmur engeli
- 4 Cankurtaran yolu bayramda açık olacak
- 5 CHP’li belediyede 400 işçi greve gidiyor
- 6 Kırmızı bültenle aranıyordu JASAT yakaladı
- 7 Denizli’de Başkan Erdoğan’ın katılacağı kongrenin hazırlıkları devam ediyor
- 8 Denizli AK Parti’de il başkanlığı değişimi
- 9 Suriyeliler Türk Bayrağı ile sevindi
- 10 Hurda yüklü araç hurdaya döndü