Son Güncelleme: Pazartesi 22.06.2015 09:37
Çiğköfte Ve Tatlı Tezgahlardaki Yerini Aldı
Çiğköfte alırken bayat olup olmadığını anlamak için kokusuna bakılması gerektiğini ve güvenilen bilinen yerlerden alınması gerektiğini ifade eden çiğköfte ustası Şaban Sezik, Ramazan ayının bereketi ile geldiğini söyledi. Çiğköfte satışlarının başladığını kaydeden Sezik, "Şimdilik işlerden gayet memnunum. Günde 10 kilogram çiğköfte yoğuruyorum. Yoğururken de bayağı yoruluyorum" dedi.
Ramazan ayında oruçlu bir şekilde tatlı yapmanın çok zahmetli bir iş olduğunu belirten tatlıcı üreticisi Şeyhmus Bozkurt, "Tatlı yapmak çok zahmetli bir iş ve çok da zamanınızı alan bir iştir. Sıcakta çalışıyoruz. Yaparken bayağı zorlanıyoruz. Oruçlu halimle bazen siparişleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Her tatlı siparişi çıkardığımda bu işlem en az yarım saatimi alıyor. Tatlının yoğurma, yağa dökme ve şerbetini dökme işlemleri var. Bu işlemler devam ederken biz de iftar saatini çalışarak bekliyoruz. Tatlının kilosunu şimdilik 8 liradan satıyoruz" diye konuştu.
DİYARBAKİR İLÇELERİ
- Çermik
- Çınar
- Hazro
- Çüngüş
- Sur
- Ergani
- Dicle
- Kocaköy
- Bismil
- Kulp
- Yenişehir
- Eğil
- Lice
- Bağlar
- Silvan
- Kayapınar
- Hani
DIYARBAKIR HAVA DURUMU
3 Mayıs 2024 Cuma24 º
24 º / 12 ºEN SON HABERLER
- 1 Cinayet firarisi yakalandı
- 2 Memur Sen: “Gazze’de katledilen emekçi kardeşlerimizi selamlıyoruz”
- 3 AK Parti Gençlik Kolları'ndan istifa ettiği iddia edilen kişiler CHP'li çıktı
- 4 Kaybolan kişinin cesedi Dicle Nehri'nde bulundu
- 5 Mezopotamya Ekspresi Diyarbakır'a Geldi: Turistik tren seferi açılış töreniyle karşılandı
- 6 DEM'li belediyeden üstad Sezai Karakoç’a büyük ayıp!
- 7 9 kişinin öldüğü çatışmanın baş şüphelisi yakalandı
- 8 Satışa hazır uyuşturucu ele geçirildi
- 9 Muhtarlık kavgasında 5 kişi tutuklandı
- 10 Diyarbakır sandık başında