Papandreu'ya 3 önemli mesaj
Yunan mevkidaşını Erzurum'da ağırlayacak olan Başbakan Erdoğan, Atina'ya "Ege, bundan sonra barış denizi olsun. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile ekonomik ilişkiler de etkinleştirilsin" mesajlarını verecek
KOMŞUYA AB TEŞEKKÜRÜ
İkinci olarak, Türkiye ile Yunanistan hükümetleri arasında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin öneminin altını güçlü bir şekilde çizecek olan Erdoğan, bu çerçevede ilişkilerin gelişimini değerlendirecek ve konseyin daha etkin hale getirilmesini isteyecek. Üçüncü olarak da Türkiye ile Yunanistan arasında kurulan iş forumlarına dikkat çekerek bunların geliştirilmesini ve dış ticaret rakamlarının büyümesini isteyecek olan Başbakan Erdoğan, Yunanistan'ın AB müzakereleri sürecinde Türkiye'ye desteğine de teşekkür edecek.
180 BÜYÜKELÇİYE HİTAP EDECEKLER: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Türkiye'yi yurtdışında temsil eden yaklaşık 180 büyükelçinin katıldığı Erzurum'daki Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışında birer konuşma yapacaklar.
EN SON HABERLER
- 1 Dünyaca ünlü ekonomist Sachs İsrail’in kirli planını anlattı: 5 yılda 7 savaş hedefi!
- 2 Netanyahu’nun oğlu Macron’a hakaret etti
- 3 Hindistan’da havai fişek felaketi: 8 ölü
- 4 Yunan Genelkurmay Başkanı’ndan küstah sözler! Alçak ifadelerle Türkiye’yi hedef aldı: “Gerekirse karşılık veririz”
- 5 SON DAKİKA| Pekin’de soğuk hava alarmı: Turistik noktalar kapatıldı
- 6 SON DAKİKA| NATO’dan Rusya uyarısı: Uzaya nükleer silah…
- 7 Tacikistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem oldu
- 8 New York'ta küçük uçağın düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
- 9 SON DAKİKA| Irak Türkmen Cephesi Başkanı görevinden ayrıldı
- 10 SON DAKİKA| Tacikistan’da 5,8 büyüklüğünde deprem