3 ülkenin dışişleri bakanları İran ile görüşecek
Fransa, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanları, İsrail-İran gerilimini azaltmak amacıyla İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Görüşmenin, Avrupa'nın ortak diplomatik çabasının bir parçası olduğu ifade edildi. Diplomatik kaynaklar, görüşmenin İsrail’e yönelik saldırıların kontrol altına alınması ve bölgesel istikrarın korunması amacı taşıdığını kaydetti.

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran-İsrail gerilimini azaltmak için İran ile telefonda görüşecek. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy'nin, İsrail-İran gerilimini azaltmak amacıyla ilerleyen saatlerde İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirmesi bekleniyor.
BÖLGENİN İSTİKRARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Görüşmenin, Avrupa'nın ortak diplomatik çabasının bir parçası olduğu ifade edildi. Diplomatik kaynaklar, görüşmenin İsrail'e yönelik saldırıların kontrol altına alınması ve bölgesel istikrarın korunması amacı taşıdığını kaydetti.
Diplomatik kaynaklar, üç dışişleri bakanının İranlı mevkidaşlarına gerilimi azaltma ve saldırıların yayılmasını durdurma çağrısında bulunacağını belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Aşırı sağcı Siyonist bakandan Netanyahu'ya "Saldırıların sürdürülmesi" çağrısı: Müzakereleri durdurun
- 2 Avrupa kavurucu sıcaklara teslim: Uzmanlar tehlikenin altını çizdi
- 3 Yunanistan’da Türkiye korkusu: Libya ile imzalanan mutabakat panikletti! ‘Atina için büyük bir endişe’
- 4 Air India faciasında şoke eden gelişme: Tüm gözler “sabotaj” şüphesinde!
- 5 Hindistan’da feci patlama: 10 ölü
- 6 ABD’li elçinin Türkiye sözleri geniş yankı uyandırdı: Ankara F-35 yoluna girdi!
- 7 ABD’de itfaiyecilere kanlı tuzak: Yangına müdahaleye kurşun yağdı
- 8 ABD medyası Trump’ı yine yalanladı: Perde arkası görüşmeler sızdı! ‘Beklenen yıkım olmadı’
- 9 Trump’tan İran’a yaptırım açıklaması: “Barışçıl olurlarsa kaldırırım”
- 10 İngiltere’de ‘İsrail ordusuna ölüm’ sloganları atıldı