Cuma 23.01.2010

50 yaşından sonra bakır ve demir zararlı

Amerikan Kimya Derneği, 50 yaş ve üzeri kişilerin, yiyeceklerden aldıkları günlük bakır ve demir miktarını düşürmesi gerektiği uyarısında bulundu. Yapılan araştırmaya göre bakır ve demir, 50 yaşından sonra hücrelerde hasara yol açarak Alzheimer, kalp hastalıkları ve yaşlanmaya bağlı diğer hastalıklara neden oluyor. Uzmanlar, bu yaş grubundakilere bakır ve demir içeren vitamin haplarından ve gıdalardan uzak durmalarını, bakır kaplardan su içmemelerini ve demir seviyesini düşürmek için düzenli olarak kan vermelerini öneriyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.