ABD Başkanı Trump ile İtalya Başbakanı Meloni arasında "fotoğraf" krizi: "Biz kimseye yalvarmayız"
ABD Başkanı Donald Trump ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasındaki 'fotoğraf' krizi, iki ülke arasında diplomatik bir savaşa dönüştü. Trump’ın "Benimle fotoğraf çektirmek için yalvardı, acıdım" iddiasına sert tepki gösteren Meloni, "Bu açıklamalar tamamen uydurma, İtalya asla yalvarmaz" dedi. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise, ABD'ye yapacağı resmi ziyareti acilen iptal ettiğini duyurdu.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ABD Donald Trump'ın bir İtalyan televizyon kanalına yaptığı açıklamada G7 zirvesinde kendisiyle fotoğraf çektirmek için "yalvardığını" söylemesine tepki gösterdi. Meloni, "Donald Trump'ın açıklamaları tamamen uydurma. Açıkçası şaşkınım. ABD Başkanı'nın müttefiklerine karşı neden böyle davrandığını anlamıyorum. Üstelik bu ilk defa olmuyor. Batı'nın ve ABD'nin düşmanlarına karşı aynı tavrı göstermemesi, aksine onlara çok daha fazla hoşgörüyle yaklaşması hayal kırıklığına yol açıyor. Unutmaması gereken bir şey var: Ne ben ne de İtalya asla yalvarmayız" şeklinde konuştu.
TAJANİ, ABD ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise gerilimin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkan Trump'ın Başbakan Giorgia Meloni'ye yönelik ağır ve hakaret içeren sözleri, tüm İtalya'yı rencide etti. Bu nedenle 21 ve 22 Haziran'da planlanan ABD ziyaretimi iptal etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.
"FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN YALVARDI"
Trump, La7 TV kanalına verdiği kısa bir röportajda Meloni hakkında, "Muhtemelen onunla konuştuğum için mutludur. Onunla konuşmak zorunda değildim. Benimle fotoğraf çektirmek için yalvardı. Benimle fotoğraf çektirmeyi çok istiyordu. Çektirmeyecektim ama ona acıdım" ifadelerini kullanmıştı.
Daha önce Trump'ın güçlü bir destekçisi olan Meloni, 2025 yılındaki yemin törenine katılan tek Avrupalı lider olmuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Belçika’da hükümet krizi kapıda: Başbakan istifayı sundu! Gözler Kral Philippe’de
- 2 Netanyahu’nun koltuk hırsı dünyayı ateşe atıyor: İran’a nükleer bomba atılacak!
- 3 ABD'de gözler kritik seçimde: Kongre'de güç mücadelesi kızışıyor! Sandıktan çıkan sonuç Washington'da neleri değiştirecek?
- 4 Yunanistan’da Türkiye korkusu anketlere yansıdı: Halk hükümetin politikalarını yerden yere vurdu! ‘Atina Ankara karşısında çaresiz kaldı’
- 5 ABD'de özel jet yerleşim bölgesine füze gibi düştü! 9 kişinin öldüğü kazada pilotun son sözleri ortaya çıktı
- 6 ABD’de kanlı cadılar bayramı: 6 kişi öldü!
- 7 Rusya’dan Ukrayna’ya yeşil ışık: “Zelenskiy ararsa Putin telefonu açar”
- 8 Trump, Netanyahu ile telefonda görüştü: "İran hakkında konuştuk"
- 9 Tahran'dan müzakere açıklaması: Türkiye veya Katar adres olabilir! "Savaş durumuna son vermeliyiz"
- 10 Zelenski’den Putin’e mesaj: Türkiye’de görüşmeye hazırım