ABD: "Çin ile ticaret savaşını beklemeye alıyoruz"
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret savaşının "beklemeye alındığını" duyurdu.
Fox televizyonuna konuşan Mnuchin, ABD ve Çin arasında gümrük vergisi üzerinden yaşanan gerginliği bir anlaşma zemininde sonlandırmak için beklemeye aldıklarını açıkladı.
Hazine Bakanı Mnuchin, "Ticaret savaşını beklemeye alıyoruz. Şu anda, farklı bir çerçevede anlaşıncaya kadar gümrük vergisini beklemeye alma konusunda anlaştık." dedi.
ABD ve Çin arasındaki ticaret haciminin genişleyeceğine vurgu yapan Mnuchin, "Önümüzdeki 3 ila 5 sene içerisinde enerji alımının 50 milyar dolar ile 60 milyar dolar arasında bir seviyeye çıkacağını görebilirsiniz. Ve stratejik olarak bu durum hem bizim için hem de onlar için önemli olacak." diye konuştu.
Steven Mnuchin, Çin ile müzakereleri devam eden anlaşmaya ilişkin ise detay vermekten kaçındı.
ABD Başkanı Donald Trump, nisan ayı sonunda yaptığı açıklamada, Hazine Bakanı Mnuchin'in ticaret anlaşmazlıklarını müzakere etmek için birkaç gün içerisinde Çin'e gideceğini bildirmişti.
Mnuchin, ay başında Çin'e yaptığı ziyarette, Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı ile ikili ekonomik ve ticari anlaşmazlık konularını çözmek üzere toplantılar yapmıştı. Toplantılarda fikir alışverişinde bulunulmuş ve kısmen mutabakat sağlanmıştı.
Steven Mnuchin'in Çin'e yaptığı ziyaretin ardından ise Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı, ticari ve ekonomik müzakereler yürütmek için ABD'ye ziyarette bulunmuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Trump, Rusya'daki salgınla ilgili Putin ile görüşecek
- 2 ABD Başkanı Trump'tan İran mesajı: Bu işi bitirmemiz gerekiyor
- 3 Trump: “Hürmüz’den inanılmaz miktarda petrol sevk edildi”
- 4 Trump’tan dikkat çeken İran çıkışı: “Bırakın Los Angeles’ı, San Diego’yu yok etsinler”
- 5 Rusya: “Odessa bölgesinde yakıt taşıyan tankeri vurduk”
- 6 BM'den dünyaya Gazze çağrısı: İçme suyu kritik seviyede
- 7 Hindistan'da 5,1 büyüklüğünde deprem
- 8 Katar: “ABD ile İran arasındaki mesaj alışverişi sürüyor”
- 9 İsveç’ten Polonya'ya silah yardımı! 100 asker bölgeye sevk edilecek
- 10 Almanya’da eski istihbarat başkanına casusluk suçlaması: August Hanning gözaltında