ABD'den Suriye'ye karşı yeni adım: Savunma ticareti kısıtlamaları kaldırıldı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'ye yönelik savunma ihracatı kısıtlamalarını kaldırarak ticaretin artık vaka bazında değerlendirileceğini duyurdu.
Federal Sicil'de yayımlanan nihai düzenlemede, değişikliğin Dışişleri Bakanı'nın 19 Ağustos 2026'da aldığı yeni savunma ticareti politikası kararı doğrultusunda yapıldığı belirtildi.
Yeni politika kapsamında Suriye'ye yönelik savunma malzemesi ve hizmet transferi başvurularının, daha önce ITAR'ın uyguladığı kapsamlı ret politikası yerine her bir vaka bazında incelenerek lisanslandırılacağı kaydedildi.
Açıklamada, statü değişikliğinin, teröre destek kararının iptali dahil gerekli yasal şartların yerine getirilmesi ve ilgili ABD yasaları kapsamındaki bazı kısıtlamalardan muafiyet sonrası gerçekleştiği ifade edildi.
ABD, Suriye'ye yönelik ilk savunma ticaret kısıtlamasını 29 Aralık 1979'da yürürlüğe koymuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Irak Başbakanı duyurdu: “Kalkınma Yolu Projesi'nin temel atma törenine Başkan Erdoğan'ı davet edeceğiz”
- 2 SON DAKİKA I Trump'tan İran'a yeni operasyon sinyali! Tom Barrack tarih verdi
- 3 Zelenskiy duyurdu: “Üçlü bir toplantı yapılması konusunda anlaştık”
- 4 İran'dan İsrail'e gözdağı: Siyonist rejim ise kendi yok oluşunu düşünebilir
- 5 Bakan Güler: Mısır'la da deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin anlaşmaya hazırız
- 6 Trump'tan Hürmüz Boğazı açıklaması: Bir yıl öncesine kıyasla daha fazla petrol çıkarıyoruz
- 7 İngiliz basınından flaş iddia: ABD'den Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için 3 aşamalı plan
- 8 Rusya'dan geçici ateşkes açıklaması! Tarih vererek duyurdular
- 9 SON DAKİKA | Beyaz Saray'dan ateşkes açıklaması: Rusya ve Ukrayna askeri operasyonları durdurdu
- 10 Dışişleri Bakanı Fidan: Libya'da kalıcı çözüme yakınız