Ahed Temimi SABAH’a konuştu: Türkiye'ye teşekkürler
İsrail askerine tokat attığı için 8 ay hapis yatan Filistinli Cesur Kız Ahed Temimi, SABAH’a konuştu: Erdoğan’ın araması beni çok mutlu etti. Hem ona hem de Filistin davasına destek olan Türk halkına teşekkür ediyorum
İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Ramallah şehri yakınlarındaki Nebi Salih Beldesi'nin tanınan ve önde gelen ailesi Temimi'ler. Ancak Temimi'lerden bir kız çocuğunun azmi ve cesareti, ailenin tüm dünya tarafından duyulmasına neden oldu. İsrail askerlerine karşı dik durduğu ve direniş gösterdiği için tutuklanan ve 8 ay boyunca hapishane şartlarına maruz bırakılan 17 yaşındaki Ahed Temimi, nam-ı diğer "Filistin'in Özgür Kızı", SABAH'a konuştu.
"Hapishanede hayat çok zordu..." diyen Temimi "Özellikle sorgu seansları beni tüketiyordu. Sorgulamalardan sonra istirahat etmeme ya da uyumama izin verilmiyordu. Bu bazen 12-14 saat sürüyordu" ifadelerini kullandı. Annesiyle aynı hapishanede bulunduğunu ancak onunla konuşamadığını söyleyen Temimi, kaldığı hücrenin İsrailli hapishane yönetimi tarafından sık sık değiştirildiğini aktardı.
Bundan sonraki planları hakkındaki sorumuza "Lise bitirme sınavlarına girdim ve hepsinden geçtim. Şimdi hukuk okumayı planlıyorum. İsrail işgaliyle mücadele etmek için hukuk öğrenmeyi istiyorum" yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapisten çıkar çıkmaz kendisini araması hakkındaki sorumu ise Ahed Temimi "Erdoğan aradığında çok çok mutlu oldum. Erdoğan'a ve Türk halkına, Filistinlilerle yan yana durdukları için teşekkür ediyorum" şeklinde cevapladı. Ahed tüm dünyaya çağrı olarak da "İsrail işgalinin her türlüsüne karşı mücadeleye odaklanma" çağrısında bulunundu ve bu konuda her bireyin çabasına ihtiyaç duyduklarını anlattı.
FİLİSTİNLİYİ KATLETMENİN CEZASI: 9 AY AHED'İN CEZASI: 8 AY
Temimi ailesi mücadeleleriyle Filistin davasına destek veren uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan, direnişleriyle de İsrail askerleri tarafından bilinen bir aile. Yerde yatan ve can çekişmekte olan bir Filistinliyi kameralar önünde infaz eden tam techizatlı İsrailli asker Elor Azaria sadece dokuz ay ceza alıp milli bir kahraman gibi mahkeme salonunu terk ederken, işgal altındaki evini korumaya çalışan 17 yaşındaki Ahed Tamimi 8 ayını demir parmaklıklar ardında geçirdi. Üstelik, Ahed ile birlikte annesi Neriman, ertesi gün 21 yaşındaki kuzeni Nur ve ardından 21 yaşındaki ağabeyi Vaad de İsrail askerleri tarafından tutuklandı.
EN SON HABERLER
- 1 Apple Maps soykırımı gizliyor! Kentteki yıkımın izleri hala görünmüyor
- 2 İran'dan savaşı bitirmek için 7 şart! ABD'ye Hürmüz ve nükleer resti
- 3 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye net mesaj: Teslim olmayacağız
- 4 Netanyahu’ya karşı kritik güç birliği: Filistinli partiler siyonist başbakanı devirmek için bir araya geldi
- 5 Hindistan’da kanlı hesaplaşma: Etnik gruplar birbirine girdi! 5 ölü
- 6 Siber saldırılar market zincirlerini vurdu: Dünya küresel bir krize mi hazırlanıyor? 33 ülkeyi alarma geçiren büyük tehlike
- 7 Belçika’da hükümet krizi kapıda: Başbakan istifayı sundu! Gözler Kral Philippe’de
- 8 Netanyahu’nun koltuk hırsı dünyayı ateşe atıyor: İran’a nükleer bomba atılacak!
- 9 ABD'de gözler kritik seçimde: Kongre'de güç mücadelesi kızışıyor! Sandıktan çıkan sonuç Washington'da neleri değiştirecek?
- 10 Yunanistan’da Türkiye korkusu anketlere yansıdı: Halk hükümetin politikalarını yerden yere vurdu! ‘Atina Ankara karşısında çaresiz kaldı’