Almanya'dan iki devletli çözüm mesajı: Filistin'i tanımak isteyen ülkeler artıyor!
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Filistin devletinin tanınmasının iki devletli çözüm sürecinin sonunda gerçekleşmesi gerektiğini belirterek "Ancak böyle bir süreç derhal başlamalıdır." dedi. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Almanya'nın mesajı sonrası çılgına döndü.
Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, İsrail ve Filistin'de yapacağı ziyaret öncesinde başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde dramatik şekilde kötüleşen durumu muhataplarıyla ele alacağını söyledi.
FİLİSTİN'İ TANIMAK İSTEYEN ÜLKELERİN SAYISI ARTIYOR
New York'ta düzenlenen son Birleşmiş Milletler (BM) Konferansı'nın, İsrail'in giderek daha fazla azınlık konumuna düştüğünü de gösterdiğini ifade eden Wadephul, İsrail hükümetinin bazı kesimlerinin açık ilhak tehditleri karşısında, önceden müzakere süreci olmaksızın Filistin devletini tanımaya hazır olan Avrupa ülkelerinin de giderek arttığına işaret etti.
EN SON HABERLER
- 1 Hollanda’da şiddetli patlama: 4 yaralı
- 2 Venezuelalı muhalif lider Machado: "Trump'a Nobel'i takdim ettim"
- 3 Trump, Venezuelalı muhalif lider Machado ile Beyaz Saray’da bir araya geldi!
- 4 SON DAKİKA | Beyaz Saray'dan İran açıklaması: Tüm seçenekler masada
- 5 İsrail ordusu ateşkesi ihlal etti: Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
- 6 ABD ordusundan Karayipler’de bir baskın daha: Tankere el koyuldu!
- 7 Suriye’de YPG/SDG’nin engelleri altında sivillerin Deyr Hafir’den kaçışı sürüyor!
- 8 Rusya İçişleri Bakanlığında patlama: 9 kişi yaralandı
- 9 Somali’de Eş-Şebab’a ağır darbe: Ortak operasyonda 30’dan fazla terörist etkisiz hale getirildi
- 10 Polonya’dan Grönland Mesajı: “Asker göndermeyeceğiz, bu dünyanın sonu olur”