Son Güncelleme: Cuma 23.10.2009 11:44
Balıkla kırmızı şarap neden iyi gitmez?
Bilim adamları, balığın yanında neden beyaz şarabın tercih edildiğini keşfetti: Çünkü kırmızı şarap balığın balıksı tadını hoşa gitmeyecek şekilde artırıyor.
California Üniversitesinden Prof. Takayuki Tamura ile meslektaşları, içinde yüksek miktarda demir bulunan şarabın, balığın tadının daha da yoğun hissedilmesine yol açtığını belirttiler.
Yapılan araştırmada, bu yoğun balıksı tadın, şaraba demiri ayrıştıran bir madde ilave edildiğinde azaldığı saptandı.
Prof. Tamura, "Bazı literatürde deniz ürünleriyle kırmızı şarap birlikte tavsiye edilmez, çünkü kırmızı şarap balıkla çatışır ve demirsi bir tat, balıksı ve metalik aroma ve ağızda acılık hissi yaratır" dedi.
Journal of Agricultural and Food Chemistry dergisinde yayınlanan araştırmada, demir oranı düşük kırmızı şarapların deniz ürünleriyle birlikte içilebileceği belirtildi.
Beyaz şarabın içindeki demir oranı üzümün yetiştiği toprağın bileşimine, meyvenin üzerindeki toza, hasat sırasındaki kirlenme, nakil ve fermantasyon sırasındaki koşullara bağlı olarak değiştiği belirtildi.
EN SON HABERLER
- 1 İSTANBUL ULAŞIM HİZMETLERİ VE ARAÇ KİRALAMA SAN.VE TİC.A.Ş.
- 2 Kolombiya'da düzenlenen silahlı saldırıda 4 asker hayatını kaybetti
- 3 Türkiye’nin kararı dünyaya damga vurdu! ABD medyasında İsrail itirafı: Artık yalnız kaldılar!
- 4 İsrail ordusu, İslami Cihad komutanlarından Eymen Zarub'u öldürdüğünü iddia etti
- 5 Hamas: Gazze'de savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
- 6 Rusya, Zelenskiy'i arananlar listesine ekledi! Ukrayna'dan çok sert tepki: Çaresizliğin kanıtı
- 7 Rusya, Zelenskiy'i arananlar listesine ekledi! Ukrayna'dan çok sert tepki: Çaresizliğin kanıtı
- 8 İspanya ve Arjantin arasında karşılık restleşme: O gaf kriz çıkardı! "Televizyonda gördüm, uyuşturucu kullanıyor"
- 9 Brezilya’da felaket anları! Köprü sele kapıldı: 39 ölü
- 10 Türkiye’nin kararı dünyaya damga vurdu! ABD medyasında İsrail itirafı: Artık yalnız kaldılar!