Barzani: Türkiye olmasaydı Kobani düşerdi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 'Türkiye'nin yardımı olmasaydı Kobani düşerdi' dedi.
Barzani, Dış İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşunda verdiği konferansta, "Geçmişe gittiğinizde, 2007 yılında (mevcut Genelkurmay Başkanı) General Martin Dempsey Irak'ta görevliyken, Irak ordusu ne alıyorsa Kürt peşmergelerin de Irak ulusal savunma sisteminin parçası olarak kendine düşen payı alacağına dair sözler verilmişti ancak o tarihten bu yana ne bir kurşun ne bir silah parçası aldık" dedi.
'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN DÜZEYİNDEN MEMNUNUM'
Bu arada Barzani, Türkiye ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye ile IKBY arasındaki ilişkilerin düzeyinden memnuniyetini dile getirerek, çözüm sürecini de desteklediklerini hatırlattı.
Barzani, "başlangıçta Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede bazı çekincelerinin bulunduğunu ama şimdi bunların azaldığını" belirterek, "(Kobani'nin IŞİD'in elinden geri alınması) Türkiye ve ABD'nin işbirliği olmasaydı bu mümkün değildi" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da çok sayıda patlama sesi!
- 2 İran basınından dikkat çeken iddia: "Vance'in yeniden müzakere mektubuna Tahran'dan yanıt yok"
- 3 İran duyurdu: Hürmüz'de petrol tankeri mayına çarptı
- 4 Zelenski acı bilançoyu açıkladı: Rusya'nın son saldırılarında 19 kişi hayatını kaybetti
- 5 AB’den çocukları korumak için kritik hamle: Dijital platformlara yeni kurallar geliyor! Avrupa genelinde tek yasa hazırlığı
- 6 Bakan Fidan Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü
- 7 ABD’den Güney Kore’ye vize şoku: Üst düzey yetkilinin başvurusu reddedildi
- 8 İspanya’da tren faciası büyüyor: Ölü sayısı 69’a yükseldi
- 9 Arap partilerin yükselişi siyonistleri çileden çıkardı: Filistinli liderlere skandal gözaltı talebi!
- 10 ABD’de nükleer alarm: Laboratuvarda yangın çıktı