Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası Atina'nın dengesi sarsıldı: Yalan ve iftira temelli lobi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ile "Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey" anlaşmasını bozduklarını açıklayıp "Biz şahsiyetli dış politikadan yanayız. Eğer dış politikada şahsiyetini kaybetmiş olanlar varsa onlarla birlikte olmayı asla düşünemeyiz" demesi, bu ülkenin dengesini iyice sarstı.
Ankara'nın diyalog çağrılarına karşı Türkiye'nin aleyhinde yalan ve iftira temelli argümanlarla lobi yapan Yunanistan, 6 yıldır Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) Selanik'te yapılması planlanan bir sonraki turu için tarih vermedi.
SÖZLERİNİ TUTMADILAR
Başkan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriyakos Miçotakis'in İstanbul'daki görüşmelerinde sorunların üçüncü taraflarla değil, iki ülke arasında diyalogla çözülmesi kararlaştırılırken, Atina bunun tam aksine hareket edip Türkiye aleyhtarı propagandalarını sürdürdü.
EN SON HABERLER
- 1 Trump'tan CAATSA yaptırımları sorusuna yanıt: Erdoğan benim dostum, Türkiye'yi seviyorum
- 2 SON DAKİKA | ABD Başkanı Trump duyurdu: Avrupa dizel yakıt stoklarını serbest bırakacak
- 3 İsrail basını: ‘Netanyahu Flydubai olayında kendisine pay çıkarmaya çalışıyor’
- 4 Türkiye’nin gücü Atina’nın hesaplarını değiştiriyor! ‘İsrail ateşle oynuyor, Yunanistan alevlerin eşiğinde’
- 5 Fanatik Yahudiler ve Siyonist İsrail askerleri Batı Şeria'yı 2 binden fazla kez hedef aldı
- 6 Pakistan'da terör operasyonu: 7 militan öldürüldü
- 7 İsrail'de İran adına casusluk iddiası! 1 kişi gözaltına alındı
- 8 Siyonist İsrail Gazze’deki ihlallerine devam ediyor: 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı
- 9 İsrail'de küçük uçak düştü: 1 ölü, 1 yaralı
- 10 SON DAKİKA| META’ya milyar dolarlık rekor ceza talebi! ‘ABD hukuk tarihindeki en büyük karar’