Pazartesi 13.12.2010
Son Güncelleme: Pazartesi 13.12.2010

Nezleye iyi geliyor

İki bin yıl önce Yunanlıların olimpiyatlardan önce enerji almak için yedikleri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti bal, aynı zamanda pek çok hastalığı önleyici ya da iyileştirici doğal bir ilaç olarak da kabul ediliyor. Avustralyalı bilim insanlarının bal üzerinde yaptığı son araştırmaya göre, içinde glükoz ve fruktoz bulunduran işlemden geçmemiş doğal bal, karaciğerde glükojen depolarını doldurarak kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Böylece, söz gelimi bir sporcunun yorgun düşmemesi için gerekli olan enerjiyi veriyor.

BAKTERİLERDEN DE KORUYOR

Uzmanlar ayrıca yatmadan önce yenilen bir çay kaşığı doğal balın beyin fonksiyonlarını çalıştırdığını söylüyor. Bağışıklık sistemini geliştiren ve insan vücudunu içeriden veya dışarıdan gelen bakterilerden koruyan balın bir başka yararı da şu günlerde gittikçe yayılan soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelmesi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.