Biz İsrail’i niye bu kadar destekliyoruz
ABD’de İsrail’e verilen desteğe karşı çıkanlara Trump’ı destekleyenler de katılmaya başladı. Başkan Yardımcısı Vance’a “Biz İsrail’i niye bu kadar destekliyoruz” şeklinde tepki verildi
ABD yönetimi ile İsrail arasında son günlerde ortaya çıkan gerginlik sürerken, kamuoyunda da tepkiler artıyor. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, öldürülen Cumhuriyetçi aktivist Charlie Kirk'ün Turning Point USA adlı kuruluşunun etkinliğine katıldı. Vance'a, "Ben bir Hıristiyan'ım" diyen davetlilerden biri, "Neden İsrail'e bir şey borçlu olduğumuz, onların en büyük müttefikimiz olduğu ya da Charlie Kirk'ün dediği gibi 'Gazze'deki etnik temizliği' örtbas etmek için İsrail'e 100 milyar dolarlık dış yardım paketi desteklememiz gerektiği gibi bir düşünce var? Bu fikrin neden ortaya çıktığını anlamıyorum; çünkü onların dini bizimkine uymadığı gibi, bizim dinimizin açıkça baskılanmasını destekliyor" tepkisini gösterdi.
BU BAŞKANI KONTROL ETMİYORLAR
Vance, Trump'ın öncelikle ABD vatandaşlarının çıkarlarını gözeten "Önce ABD" politikasını benimsediğini söyledi. İsrail'in ABD ile ortak çıkarlarının olabildiğini anlatan Vance, Gazze planını örnek vererek, "Bazen de ABD ile ortak çıkarları olmuyor" ifadesini kullandı. Vance, "ABD Başkanı, ancak İsrail'e baskı uygulamayı kabullenerek bu barış anlaşmasını gerçekleştirebildi" dedi. Vance, "İsrail, bu ABD Başkanı'nı (Trump'ı) kontrol etmiyor" dedi.
BATI ŞERİA RESTLEŞMESİ BÜYÜYOR
Vance, "Yahudiler, İsa Mesih'in mesih olduğuna inanmıyor. Açıkçası Hıristiyanlar, kendileri ile Yahudiler arasında bazı önemli teolojik anlaşmazlıkların olduğuna inanıyor. Benim tutumum, bu konuları konuşmak yönündedir" dedi. ABD ile İsrail arasında son zamanlarda başta Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin uygulanması ve Batı Şeria'daki ilhakların durdurulması gibi konularda keskin görüş ayrılıkları bulunuyor.
EN SON HABERLER
- 1 Katar’dan sıfır atık hamlesi: Hedef döngüsel ekonomiye geçiş
- 2 Gazze’de sağlık sisteminin ağır bilançosu: İsrail saldırılarında hastaneler hedef oldu! 1701 çalışan katledildi
- 3 Suudi Arabistan ve BAE’den iş birliği! Enerji ve ulaşım alanında mutabakat zaptı imzalandı
- 4 Suudi Arabistan: "Husilerin Riyad ve Khamis Mushait'a ateşlediği 3 füze önlendi"
- 5 İsrail basını Türk ordusunun gücünü itiraf etti: Bölgenin 1 numarası Türkiye oldu! ‘Tel Aviv Ankara’nın gerisinde kaldı’
- 6 Güney Kore’de yapay zeka skandalı! Bankaya sızıp bilgileri çaldı
- 7 Vietnam’da kan donduran operasyon! Kesilecek 2 bin 700 kedi ele geçirildi
- 8 Trump ile Demokrat aday arasında İran gerilimi: Netanyahu ABD’yi savaşa itti
- 9 Rusya’da Yandex’in veri merkezi hasar aldı: Tesiste faaliyetler durduruldu
- 10 ABD’den İran’a yeni saldırı hazırlığı: CENTCOM’a talimat verildi