Bosna Hersek'te AB helikopteri yere çakıldı: 3 ölü, 12 yaralı!
Bosna Hersek’te Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu’na (EUFOR) ait askeri helikopterin düşmesi sonucu en az 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.
Bosna Hersek'te barış ve istikrarın korunması için görev yapan ve Türk ordusunun da yer aldığı Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu'na (EUFOR) ait bir askeri helikopter, ülkenin kuzeydoğusundaki Brcko bölgesinde bilinmeyen bir sebeple düştü.
Brcko Bölgesi Belediye Başkanı Sinisa Milic, Bosna Hersek basınına kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını duyurdu.
EUFOR tarafından konuya ilişkin açıklamada, "EUFOR, bugün Brcko bölgesinde rutin bir operasyon sırasında kendisine ait bir hava aracının düştüğü bir kaza meydana geldiğini teyit etmektedir" denildi. Açıklamada, kaza sırasındaki tüm şartlar ve kazanın sebebine ilişkin detaylı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Kazada sivil yapılara zarar gelmediği ve yaralanan sivil olmadığı da ifade edildi.
Kazanın ardından bölgeye polis ve acil durum araçları intikal ederken, bölgeden gelen görüntülerde askeri helikopterde büyük çaplı hasar meydana geldiği görüldü.
EN SON HABERLER
- 1 İspanya’daki tren kazası: Can kaybı 74’e yükseldi
- 2 Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da çok sayıda patlama sesi!
- 3 İran basınından dikkat çeken iddia: "Vance'in yeniden müzakere mektubuna Tahran'dan yanıt yok"
- 4 İran duyurdu: Hürmüz'de petrol tankeri mayına çarptı
- 5 Zelenski acı bilançoyu açıkladı: Rusya'nın son saldırılarında 19 kişi hayatını kaybetti
- 6 AB’den çocukları korumak için kritik hamle: Dijital platformlara yeni kurallar geliyor! Avrupa genelinde tek yasa hazırlığı
- 7 Bakan Fidan Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü
- 8 ABD’den Güney Kore’ye vize şoku: Üst düzey yetkilinin başvurusu reddedildi
- 9 İspanya’da tren faciası büyüyor: Ölü sayısı 69’a yükseldi
- 10 Arap partilerin yükselişi siyonistleri çileden çıkardı: Filistinli liderlere skandal gözaltı talebi!