Çin’den ABD’ye iPhone misillemesi!
Dünya genelinde birçok ülkenin Çinli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklama kararına Çin’den misilleme geldi. ABD’li Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, Çin hükümet çalışanları iPhone ve diğer yabancı marka cihazları iş yerinde kullanmaları ve ofise getirmeleri yasakladı.
ABD'nin Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Çin'de hükümete bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışanlara, Apple'ın iPhone model akıllı telefonları ve diğer yabancı markalara ait modelleri, iş için kullanmamaları ve iş yerine getirmemeleri talimatı verildiğini ileri sürdü.
Gazete, "konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara" dayandırdığı haberinde, kamu çalışanlarının son haftalarda, iş yeri toplantılarında ve mesaj gruplarında amirlerinden bu konuda talimatlar aldıklarını kaydetti. Talimatın ne kadar yaygın olduğunun bilinmediğine dikkat çekilen haberde, hükümete bağlı bazı düzenleyici kurumların personeline de benzer uyarıların yapıldığı ifade edildi.
Haberde, Pekin'in aslında yıllardan beri bazı kritik kamu kurumlarındaki görevlilerin iPhone kullanımını kısıtladığı, son talimatın uygulamayı daha yaygın hale getirdiği iddiasına yer verildi. Tedbirin, Pekin yönetiminin son dönemde teknolojide dışa bağımlılığı azaltma ve siber güvenliği artırmaya yönelik çabalarının parçası olduğu değerlendiriliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye’nin yükselen gücü Yunanistan’ı yalnızlaştırıyor: Ankara silah ihracatını diplomatik nüfuza dönüştürüyor
- 2 İşgalci İsrail Gazze’yi hedef almayı sürdürüyor: Son 24 saatte 4 Filistinli katledildi
- 3 Sri Lanka’dan sıra dışı karar: Ordu vahşi filleri korumak için sahaya iniyor
- 4 Husilerden Suudi Arabistan’a peş peşe füze saldırısı: Tamamı imha edildi
- 5 Trump sandığı gitti: Ara seçimler için oyunu kullandı
- 6 Florida’da stadyum çevresinde silahlar konuştu: 12 yaralı
- 7 ABD ordusu İran’a saldırı planını hazırladı: İsrail’de savaş alarmı en üst seviyede!
- 8 Avrupa cayır cayır yanıyor: Molotoflar, yağmalar, kanlı çatışmalar, alevler içinde kalan polisler… Kıta iç savaşa mı sürükleniyor?
- 9 Donald Trump'ın 'İsrail' kumarı! ABD'de ara seçim heyecanı: Anketlerde kim önde?
- 10 Japonya’da 7.0 büyüklüğünde deprem! Tsunami riski oluşmadı...