Çocuklar acı içinde can veriyor
Gazze’de dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. BM Sözcüsü Dujarric, “Ateşkesin olmadığı her gün, Gazze’de önlenebilir ölümler yaşanıyor. Çocuklar acı içinde can veriyor, insanlar yardıma ulaşmaya çalışırken vuruluyor” dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardım sevkiyatını kısıtlamasının "hayati tehlike" oluşturduğu uyarısında bulundu.

HİZMETLER DURACAK
Dujarric, "Ateşkesin olmadığı her gün, Gazze'de önlenebilir ölümler yaşanıyor. Çocuklar acı içinde can veriyor, insanlar yardıma ulaşmaya çalışırken vuruluyor" dedi. Gazze'deki yakıt krizinin de giderek derinleştiğine dikkati çeken Dujarric, mevcut kısıtlamaların derhal kaldırılmaması halinde daha fazla hizmetin duracağını kaydetti. İsrail'in BM ekiplerinin Gazze'nin kuzeyine yakıt götürmesine izin vermediğini belirten Dujarric, geçtiğimiz perşembe günü Gazze Şehri'nde 18 yaralının enkaz altında kaldığı bir bölgeye erişimi de engellediğini ve bu kişilerin tamamının hayatını kaybettiğini söyledi. Dujarric, İsrail'in son 130 günü aşkın süredir Gazze'ye hiçbir barınma malzemesinin girişine izin vermediğini sözlerine ekledi.
GAZZELİLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE YERİNDEN ETMEYİ PLANLIYORLAR
Tel Aviv yönetimi yaklaşık 600 bin Filistinliyi bir araya getirmeyi ve Filistinlileri yerinden etmeyi amaçlayan "insani yardım kenti" projesini dayatmaya çalışıyor. İsrail basınındaki haberlere göre, "insani yardım kenti" adıyla faaliyet gösterecek kampın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin yıkıntıları üzerinde kurulması planlanıyor. Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırım sürdüren İsrail'in, Filistinlilerin girebileceği ancak çıkışı yasak olan bu kamp yoluyla Gazze'deki nüfusu yerinden ederek bölgeyi boşaltmak istediği belirtiliyor.
ATEŞKES 'ÇÖKMENİN EŞİĞİNDE'
İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Filistinli yetkililer, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin yürütülen müzakerelerin "çökmenin eşiğinde" olduğunu ifade etti. Yetkililer, İsrail ile Hamas arasında Katar'da yürütülen müzakerelerin son durumuna ilişkin bilgi verdi. Bir yetkili, İsrail'in Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Washington'a yaptığı ziyaretle "zaman kazandığını" ve Doha'ya anlaşmazlıkların temel noktalarında karar alma yetkisi olmayan bir heyet göndererek "süreci kasıtlı olarak geciktirdiğini" söyledi. Üst düzey bir Filistinli müzakereci, "(İsrailliler) Bu görüşmeler konusunda hiçbir zaman ciddi olmadılar. Bu görüşmeleri zaman kazanmak ve sahte bir ilerleme imajı oluşturmak için kullandılar" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Kassam Tugayları duyurdu: Han Yunus'ta İsrail askerlerini taşıyan bir aracı hedef aldık!
- 2 Almanya, Fransa ve İngiltere’den ortak Gazze açıklaması: “Savaşın bitme zamanı geldi”
- 3 AB ile ABD masaya oturmaya hazırlanıyor: Ana gündem ticaret ilişkileri!
- 4 Fransa'nın kararı sonrası ne yapacağını şaşırdılar! İsrail'den Kanada'ya tedhit
- 5 Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Filistin çıkışına Trump'tan yanıt: "Ne söylediğinin bir önemi yok!"
- 6 SON DAKİKA | Trump'tan Gazze ateşkesi açıklaması: Hamas'a tehditler yağdırdı
- 7 Tayland Kamboçya hattında tansiyon yükseliyor: Çatışmalar savaşa dönüşebilir!
- 8 New York’ta federal hükümet ile yerel yönetim arasında gerginlik
- 9 Washington’dan Kiev’e yeni destek: Ukrayna’ya 330 milyon dolarlık askeri ekipman satışı onaylandı
- 10 Trump’tan Epstein çıkışı: Demokratlar başarılarımızı gölgelemek istiyor