Dominik ve Haiti arasında gerginlik!
Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, iki ülke sınırından geçen Masacre Nehri'nde kanal inşaatı yapan komşu ülke Haiti'yi sınırı tamamen kapatmakla tehdit etti.

Dominik Cumhuriyeti hükümetinden yapılan açıklamada, Haiti'nin Masacre Nehri'nde inşa ettiği kanalı durdurmaması halinde kara sınırının kapatılmasının yanı sıra hava ve deniz ticaretinin de durdurulacağı duyuruldu.
Yerel basında çıkan haberde ise Abinader'in yeni bir duyuruya kadar Haitililere yönelik vizeleri askıya aldığı ve Masacre Nehri'nde inşa edilen kanalın perşembe gününe kadar durdurulmaması halinde sınırı tümüyle kapatma emrini vereceği belirtildi.
İki ülke için son derece önemli olan Masacre Nehri, tarım arazilerinin sulanmasının yanı sıra içme suyu kullanımında da hayati önem taşıyor.
Haiti'nin 3. ticaret ortağı olan Dominik Cumhuriyeti'ne göre, kanalın inşa edilmesi halinde suyun bir kısmının Haiti topraklarına akacağı ve nehrin suyunun ciddi manada azalacağı savunuluyor.
Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Abinader, geçen yılki açıklamasında ise Haiti'deki çete savaşlarını ve ülkeye yönelen yoğun göç akışını gerekçe göstererek sınıra 190 kilometrelik duvar inşa edileceğini bildirmişti.
Derin ekonomik ve sosyal krizle boğuşan Haiti, Dominik Cumhuriyeti sınırının kapatılması halinde ekonomisinin devasa bir darbe alacağı değerlendiriliyor.
EN SON HABERLER
- 1 İsrail, Lübnan'la ateşkese rağmen Beyrut'u vurdu
- 2 Nijerya’da peş peşe terör saldırısı: 12 ölü
- 3 Cezayir’de doğal afet can aldı: 4 kişi yaşamını yitirdi
- 4 Bakan Fidan Katar'da: PKK bir an önce silah bırakmalı
- 5 İsrail’de çatlak büyüyor: Netanyahu karşıtı cephe genişliyor! İsyan bayrağını dalgalandırdı
- 6 FKÖ yönetiminde değişim: Mahmud Abbas’ın yeni halefi belli oldu
- 7 İran’da korkunç patlama meydana gelmişti: İşte felaketin nedeni! Tehlike önceden biliniyordu
- 8 SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
- 9 Vatikan'da Papa için cenaze töreni! Dünya liderleri akın etti: Trump ve Zelenski'nin görüşmesi damga vurdu
- 10 İran’daki liman patlamasında ölü sayısı 14’e yükseldi