Salı 24.03.2015
Son Güncelleme: Salı 24.03.2015

Dünyanın artan gıda ihtiyacı için 'biotavuk'

Dünyanın artan gıda ihtiyacını çevreye duyarlı ve hayvan dostu bir projeyle karşılamak isteyen bilim insanları iki yıl önce dünyanın laboratuvar ortamında üretilen ilk hamburgerini yaptı. İsrail merkezli Modern Tarım Vakfı da dünyanın ilk biotavuğunu üretecek. Biomühendisler, projede bir parça tavuktan alınan tek bir hücreyi laboratuvar ortamında bölünüp çoğaltılarak yeni bir tavuk eti elde etmeye çalışacak. Reuters'ın haberine göe 2050'ye kadar dünyanın et ihtiyacı bugünün iki katına çıkacak. Bu projeler sayesinde hem dünyanın açlık sorununun ortadan kaldırılması, hem de hayvanların korunması amaçlanıyor. Bilim insanları ayrıca laboratuvar ortamında hayvan üretiminin sera gazı salınımlarını yüzde 96 oranında azaltacağını söylüyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.