Erdoğan Filistin meselesinde en gür ses
Filistin Yüksek Gençlik ve Spor Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı ve Hamas lideri şehit İsmail Haniye’nin oğlu Abdüsselam Haniyye, Trabzon’da katıldığı programın ardından SABAH Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Haniyye, Gazze’de saldırıların, açlığın ve ablukanın sürdüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin meselesini en yüksek sesle gündeme getiren isimlerden biri. Türk halkının yapmış olduğu yardımlar bugün Gazze için bir can damarı mesafesinde. Bunun yanında Arap ve İslam dünyasının pek çok yerinden yardımlar devam ediyor” dedi.
Filistin Yüksek Gençlik ve Spor Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı ve Hamas lideri şehit İsmail Haniyye'nin oğlu Abdusselam Haniyye, Trabzon'da ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 23. İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldı. Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını ileten Haniye, Trabzonlulara ve Gazze için destek verenlere teşekkür etti. Kurultayın ardından SABAH Gazetesi muhabiri Özgür Özdemir'in sorularını yanıtlayan Abdüsselam Haniye Gazze'de saldırıların sona ermediğini belirterek, "İsrail işgal devleti katliamlarını sürdürüyor. Bombardıman ve ölümler devam ediyor. Aç bırakma, sınırların kapatılması ve Gazze üzerindeki abluka hâlâ devam ediyor. Bunların hiçbiri ortadan kalkmış değil. Daha önce yapılan Oslo anlaşmaları ve diğer anlaşmalarda İsrail anlaşmalardan caydı, geri adım attı. Batı Şeria'da da işgal her türlü devam ediyor. Halk da direnişini sürdürüyor. Nerede işgal varsa orada direniş devam ediyor." diye konuştu. Filistin halkının uluslararası kamuoyundan desteğini sürdürmesini beklediğini belirten Haniyye boykot, sosyal medya çalışmaları, bilinçlendirme faaliyetleri ve gösterilerin devam etmesi çağrısında bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 İran’dan ABD ve İsrail’e açık tehdit: “Düşmanın en ufak hatasına katbekat cevap vereceğiz”
- 2 Fransa'daki Sarı Yelekliler eyleminde polis şiddeti iddialarına ilişkin yeni soruşturma
- 3 SON DAKİKA… Fransa’da kıyamet günü! Sarı Yelekliler eylemi için sıkı tedbirler alındı: 70 bin polis ve jandarma sokakta!
- 4 Zelenskiy duyurdu: “Üçlü bir toplantı yapılması konusunda anlaştık”
- 5 SON DAKİKA I Trump'tan İran'a yeni operasyon sinyali! Tom Barrack tarih verdi
- 6 Irak Başbakanı duyurdu: “Kalkınma Yolu Projesi'nin temel atma törenine Başkan Erdoğan'ı davet edeceğiz”
- 7 SON DAKİKA I Trump'tan İran'a yeni operasyon sinyali! Tom Barrack tarih verdi
- 8 Zelenskiy duyurdu: “Üçlü bir toplantı yapılması konusunda anlaştık”
- 9 İran'dan İsrail'e gözdağı: Siyonist rejim ise kendi yok oluşunu düşünebilir
- 10 Bakan Güler: Mısır'la da deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin anlaşmaya hazırız