Hamaney’den savaşa ilişkin açıklama: ABD ve İsrail hibrit savaşa yöneldi
İran lideri Mücteba Hamaney, “ABD ve İsrail, savaş alanındaki yenilgilerin ardından toplumun direncini kırmayı hedefleyen hibrit bir savaş yürütüyor” dedi. ABD öncülüğündeki küresel güç yapılanmasını ‘hegemonik sistem’ olarak tanımlayan Hamaney, “İsrail, bu yapının bölgesel bir unsuru. İsrail’in varlığı, İran’ın bağımsızlığını sınırlamaya yönelik bir yapı” açıklamasında bulundu.
İran lideri Mücteba Hamaney, İran İslam Devrimi'nin kurucusu Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin ölümünün 37'nci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
"TOPLUMUN DİRENCİNİ KIRMAYI HEDEFLEYEN HİBRİT SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR"
Hamaney, mesajında, ABD ile İsrail'in yaşadığı kayıpların ardından doğrudan askeri yöntemler yerine daha kapsamlı ve çok katmanlı bir etki alanına yöneldiğini iddia etti. Hamaney, "Savaş alanında alınan yenilgilerin ardından toplumun direncini kırmayı hedefleyen hibrit bir savaş yürütülüyor" ifadelerini kullandı.
"İSRAİL'İN VARLIĞI, İRAN'IN BAĞIMSIZLIĞINI SINIRLAMAYA YÖNELİK BİR YAPI"
Hibrit savaşın, psikolojik ve toplumsal boyutlar taşıdığını belirten Hamaney, bu stratejinin, toplumun farklı kesimleri arasında güvensizlik oluşturma ve siyasi birlikteliği zayıflatma üzerine kurulu olduğunu bildirdi. Hamaney, ABD öncülüğündeki küresel güç yapılanmasını 'hegemonik sistem' olarak tanımlayarak, "İsrail, bu yapının bölgesel bir unsuru. İsrail'in varlığı, İran'ın bağımsızlığını sınırlamaya yönelik bir yapı" değerlendirmesinde bulundu.
EN SON HABERLER
- 1 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye net mesaj: Teslim olmayacağız
- 2 Netanyahu’ya karşı kritik güç birliği: Filistinli partiler siyonist başbakanı devirmek için bir araya geldi
- 3 Hindistan’da kanlı hesaplaşma: Etnik gruplar birbirine girdi! 5 ölü
- 4 Siber saldırılar market zincirlerini vurdu: Dünya küresel bir krize mi hazırlanıyor? 33 ülkeyi alarma geçiren büyük tehlike
- 5 Belçika’da hükümet krizi kapıda: Başbakan istifayı sundu! Gözler Kral Philippe’de
- 6 Netanyahu’nun koltuk hırsı dünyayı ateşe atıyor: İran’a nükleer bomba atılacak!
- 7 ABD'de gözler kritik seçimde: Kongre'de güç mücadelesi kızışıyor! Sandıktan çıkan sonuç Washington'da neleri değiştirecek?
- 8 Yunanistan’da Türkiye korkusu anketlere yansıdı: Halk hükümetin politikalarını yerden yere vurdu! ‘Atina Ankara karşısında çaresiz kaldı’
- 9 ABD'de özel jet yerleşim bölgesine füze gibi düştü! 9 kişinin öldüğü kazada pilotun son sözleri ortaya çıktı
- 10 ABD’de kanlı cadılar bayramı: 6 kişi öldü!