Hillary Clinton’dan görev süresi sınırına itiraz: Kararı seçmenler verir
ABD’de Kongre üyelerinin kaç dönem görev yapabileceği tartışılırken eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Görev süresi kısıtlamalarını “yapay” olarak nitelendiren Clinton, siyasetçilerin koltukta kalıp kalmayacağına seçmenin karar vermesi gerektiğini belirtti.
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gazeteci ve podcast sunucusu Kara Swisher'a verdiği röportajda, seçilmiş siyasetçilere yaş, görevde kalınan süre veya dönem sayısı üzerinden kısıtlama getirilmesi önerilerine katılmadığını ifade etti.
Görev süresi sınırlamalarını "yapay" olarak nitelendiren Clinton, "Buna katılmıyorum. Kararı seçmenler verir. İkimizin de yeniden aday olmaması gerektiğini düşündüğü biri varsa ona oy vermeyiz." dedi.
Clinton'ın açıklamaları, ABD'de Kongre üyelerinin görevde kalabileceği süreye ilişkin kısıtlama önerilerinin yeniden tartışıldığı bir dönemde geldi.
EN SON HABERLER
- 1 İşgalci İsrail Gazze’yi yeniden hedef aldı: Son 24 saatte 3 Filistinli katledildi
- 2 İran’dan ABD’ye Hürmüz resti: Çatışma bölgedeki üslere genişler
- 3 Mali’de ormanlık alanda operasyon: Motosikletli grup hedef alındı: Çok sayıda ölü var
- 4 Kuzey Kore'den Güney Kore'ye uyarı: ‘En korkunç durumla karşılaşacaklar’
- 5 Suudi Arabistan’da havalimanına kanlı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı
- 6 Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev'deki askeri sanayi tesisleri ve bir köprüyü vurduk
- 7 Meksika'da CIA ile iş birliği iddiası: Eski savcı vatana ihanetle suçlandı
- 8 SON DAKİKA| Dünyada siber saldırı alarmı! Avrupa’da devlet siteleri kapatıldı
- 9 Türkiye Libya mutabakatı siyonistlerin hesaplarını bozdu: İsrail’in Avrupa enerji hattına darbe! ‘Anlaşma Ankara için zaferdir’
- 10 BAE, BM Genel Sekreterliği için Nuseybe'yi aday gösterdi