Hollanda'da Müslümanlardan bayram tatili teklifi
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki bir ilkokulda okuyan bazı Müslüman öğrenciler dini bayramlarının resmi tatil olarak kabul edilmesi talebinde bulundu.
Amsterdam'daki Oostelijke Eilanden (BOE) adlı ilkokulda eğitim gören öğrencilerin talebine kentteki okul birlikleri destek verirken, Müslümanlara yönelik muhalefetiyle bilinen aşırı sağcı Geert Wilders'in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV) ise teklife karşı çıktı.
Belediyeye mektup yazan okulun 8 B sınıfı öğrencileri, Hollanda'da yalnızca Hristiyanlara ait bayramların resmi tatil olarak kabul edildiğini hatırlatarak, toplum yapısının değiştiğini ve Müslüman öğrencilere de bu hakkın tanınmasını istedi. Öğrenciler ilk etapta Ramazan Bayramı'nda okulların tatil olması önerisinde bulundu.
Öğrencilerin isteğine olumlu yaklaşan Amsterdam İlkokullar Birliği, kent nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturan Müslümanlara bu hakkın tanınabileceğini açıkladı.
Mevcut geleneklerin yanında yenilerine açık olmanın önemli olduğunu belirten Birlik Başkanı Herbert de Bruijne, vatandaşların büyük çoğunluğu böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsa bu konunun tartışılabileceğini dile getirdi.
Okul Müdürü Tamar Suss da öğrencilerin teklifinin okullarının yapısıyla uyumlu olduğunu belirterek, öğrencilerin yanı sıra Müslüman öğretmenlerin de aynı görüşü paylaştıklarını dile getirdi.
Öneriye sert tepki gösteren aşırı sağcı PVV partisi konuyla ilgili Eğitim Bakanlığının yanıtlaması isteğiyle meclise önerge verdi.
Önergeyi sunan PVV milletvekillerinden Harm Beertema, eğitimin temel hedefinin kendi kimliklerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu ileri sürerken, Machiel de Graaf da "Amsterdam'daki okul idarecileri İslami bir bayram günü istiyorlar. Eğilmemeliyiz, İslam'ı durdurmalıyız" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Dışişleri Bakanı Fidan: Libya'da kalıcı çözüme yakınız
- 2 SON DAKİKA| Netanyahu seçimlere 4 gün kala strateji değiştirdi! O partinin seçmenlerine göz dikti
- 3 Avustralya'dan yeni adım! Çocukları bağımlı yapmakla suçlanan Meta'ya dev dava
- 4 Beyaz Saray’dan İran'a saldırı kararı! Tarih verip duyurdular
- 5 Fransa’daki yağma ve şiddetin ardından Macron duyurdu: “Sendika dışı eylemler yasaklanacak”
- 6 ABD Başkanı Trump'tan İran çıkışı: Daha ileri gidebiliriz
- 7 Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
- 8 Fransa’daki yağma ve şiddetin ardından Macron duyurdu: “Sendika dışı eylemler yasaklanacak”
- 9 Zelenskiy’den ABD’nin yaptırımları kaldırmasının Putin’i güçlendireceği mesajı!
- 10 İran Meclis Başkanı’ndan ABD'ye Matrix’li paylaşım: “10 hapın tamamı kötü"