İngiliz The Guardian Gazetesi 'Turkey'den Türkiye'ye geçişi yazdı: Erdoğan dediğini yaptı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de ihraç ürünlerinde ve her türlü yazışmada "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılması kararı yayımlanmıştı. İngiltere basınından The Guardian gazetesinde, Türkiye'nin isim değişikliğini inceleyen bir makale yayınlandı. Gazetede değişimle ilgili, "Erdoğan'ın, batılılaşmış isimden kurtulmak istediği söyleniyor" denildi.
Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası alanda "Turkey" şeklinde anılan ülkemizin ismini, Ankara'nın talebi üzerine "Türkiye" olarak değiştirdi. Dünya Ticaret Örgütü ve BM Güvenlik Konseyi'nde "Turkey" yerine ilk kez "Türkiye" kullanıldı.
İngiltere basınından The Guardian gazetesinde, Türkiye'nin isim değişikliğini inceleyen bir makale yayınlandı.
Yazıda, "Türkiye'nin yeniden markalaşma kararı asırlık bir fikir. İngiltere, bir gün adını değiştirmek zorunda kalabilir mi?" denildi.
EN SON HABERLER
- 1 İsrail'deki Arap partilerden muhalefete işbirliği çağrısı
- 2 Eisenkot'tan "Siyonist askerlik hükümeti" mesajı
- 3 Brezilya'da seçimleri kaybedip ABD'ye gelmişti: Trump, Bolsonaro hakkında yorum yapmayacağını belirtti
- 4 Trump, İran’la müzakere için Vance’i görevlendirdiği iddiasını yalanladı!
- 5 Oy sayımlarının sürdüğü İsrail’de İran’a saldırı mesajı!
- 6 İsrail'de kritik seçim: Netanyahu'nun partisi yüksek katılımı hazmedemedi!
- 7 Arakçi'den diplomasi mesajı: Arabulucularla temasları sürdüreceğiz
- 8 Yemen hükümeti duyurdu: Husiler, Aden Uluslararası Havalimanı’nı 2. kez hedef aldı!
- 9 Rusya'dan Ukrayna'ya yeni saldırı: Enerji tesisleri ve lojistik merkezi hedef alındı
- 10 Rusya’dan Avrupa’ya üçlü müzakere mesajı: “Kimse davet etmeyi düşünmüyor”