İsrail ordusu Lübnan beldelerindeki evleri patlayıcılarla yıkıyor
İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınır hattında yer alan beldelerde ev yıkımlarını sürdürdüğü bildirildi. Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre İsrail ordusu, Nebatiye kentine bağlı Hanin beldesi ile Sur'a bağlı Ayta eş-Şaab'da sabah saatlerinden bu yana evleri patlayıcılarla yıktığı belirtildi.
İsrail ordusu Lübnan'a 2 Mart'ta başlattığı hava ve kara saldırılarını sürdürüyor.
Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre İsrail ordusu, Nebatiye kentine bağlı Hanin beldesi ile Sur'a bağlı Ayta eş-Şaab'da sabah saatlerinden bu yana evleri patlayıcılarla yıktığı belirtildi.
5 BELDEDE EVLER PATLAYICILARLA YIKILDI
İsrail ordusu daha önce de Nakura, Dibil, Alma eş-Şaab, Beyyada ve Şema beldelerinde evleri patlayıcılarla yıkmıştı.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Lübnan'ın güneyini işgal altında tutacaklarını, Lübnan'ın İsrail sınırında bulunan köy ve beldelerindeki tüm evleri yıkacaklarını söylemişti.
Katz, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine konuşlanarak işgali sürdüreceğini ve Litani Nehri'ne kadar olan bölgeyi kontrol edeceğini belirtmişti.
EN SON HABERLER
- 1 Yemen'deki Husiler: Suudi Arabistan, Hint yatını hedef aldı
- 2 Ürdün ve Suriye dışişleri bakanları Akabe'de bir araya geldi
- 3 Elon Musk’tan geleceğe dair dikkat çeken tahmin: Para önemini yitirecek, yapay zeka her şeyi yapacak
- 4 Hillary Clinton’dan görev süresi sınırına itiraz: Kararı seçmenler verir
- 5 İşgalci İsrail Gazze’yi yeniden hedef aldı: Son 24 saatte 3 Filistinli katledildi
- 6 İran’dan ABD’ye Hürmüz resti: Çatışma bölgedeki üslere genişler
- 7 Mali’de ormanlık alanda operasyon: Motosikletli grup hedef alındı: Çok sayıda ölü var
- 8 Kuzey Kore'den Güney Kore'ye uyarı: ‘En korkunç durumla karşılaşacaklar’
- 9 Suudi Arabistan’da havalimanına kanlı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı
- 10 Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev'deki askeri sanayi tesisleri ve bir köprüyü vurduk