İsveç paraya 'güle güle' diyor
Avrupa’da 1661 yılında kağıt para kullanmaya başlayan ilk ülke olan İsveç, şimdi banknotu tamamen tedavülden kaldırmanın yollarını arıyor.

Euro Bölgesi'nde banknot ve madeni para ekonominin yüzde 9'unu oluştururken İsveç'te bu rakam yüzde 3 civarında. 1970'lerde parasız bir dünya sloganını haykıran İsveçli pop müzik grubu ABBA'nın eski üyesi Bjoern Ulvaeus'u da banknotsuz ekonomiyi destekleyenler arasında.
Ulvaeus, "Oğlum 3. kez soyguna uğradıktan sonra tamamen dijital ekonomiyi desteklemeye başladım" diyor.
Zaten bir çok kentte otobüs ve metroda bozuk veya kağıt para geçmiyor. Telefondan geçilen mesjlarla elektronik biletler dolduruluyor.
Halk, siyasilerin kağıt parayı kullanımdan kaldırma politikalarına destek veriyor. Tamamen dijital ekonomiye geçmenin banka soygunlarını sona erdireceği de öngörülüyor.


EN SON HABERLER
- 1 ABD Yemen’de çocukları katletti: 25 ölü
- 2 Kartele katılmayanlar burada vahşice öldürüldü: Bulunan insan kalıntıları kan dondurdu
- 3 Çin ABD’yi hedef aldı: Bu zihniyetten vazgeçin!
- 4 Rusya Ukrayna savaşında son durum: Karşılıklı saldırılar sürüyor
- 5 Güney Kore Çin’e karşı harekete geçti: Sarı Deniz’de yüzer platform kuruldu
- 6 Riyad’daki müzakereler sonrası kritik gelişme: Karadeniz’de anlaşmaya varıldı
- 7 Bakan Fidan’ın ABD ziyareti Yunanistan’da panik yarattı! Lobicilerden Trump’a mektup: Türkiye’ye engel olun!
- 8 Güney Kore kıyameti yaşıyor: Yangın kontrolden çıktı! Helikopter feci şekilde düştü
- 9 Yunan askerlerinden alçak provokasyon! Resmi törende Türkiye’ye küfür ettiler
- 10 ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye ve Başkan Erdoğan'a övgü: İyi ülke iyi lider!