İtalya’da bir ilk gerçekleşti: Tepki çeken 'ölüm yasası' kabul edildi
İtalya’da bir ilke imza atıldı. Toskana Bölgesel Yönetimi, bölge meclisinde “tıbbi yardımla ölüm” yasasını onayladı. Böylelikle çoğunluğu Katolik olan ülkede benzeri görülmemiş bir karar alınmış oldu.
İtalya'nın orta kesimindeki Toskana Bölgesel Yönetimi, bölge meclisinde "tıbbi yardımla ölüm" yasasını onaylayarak, çoğunluğu Katolik olan ülkede bu hakkı tanıyan ilk bölge oldu. Toskana Bölgesel Yönetim Meclisi, dün yapılan toplantıda 13'e karşı 27 "evet" oyuyla bölge genelinde uygulanacak ilgili yasayı kabul etti.
Toskana'da geçerli olacak yasaya göre uygunluk kriterleri karşılanması durumunda, bölgesel sağlık hizmeti, kendi doktoru bu prosedürü uygulamak istemeyen hastalara 10 gün içinde gerekli ilacı ve sağlık personelini sağlayacak. Söz konusu yasa, doktorlara etik ya da ahlaki gerekçelerle bu sürece katılmama izni de tanıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Trump'tan ilginç çıkış: İran'la savaş yaptığım en iyi şey
- 2 Trump: “Rusya-Ukrayna’da çözüme hiç olmadığı kadar yakınız”
- 3 ABD’nin Körfez ülkelerindeki büyükelçilik personelini tahliye etmeye hazırlandığı iddiası!
- 4 ABD'de mahkemeden Meta'ya 25 milyar dolarlık ceza
- 5 İran basını duyurdu: Sirik kentinde patlama sesleri!
- 6 Fransa’da telefon operatörü Orange’ın mobil ağında kesinti!
- 7 ABD'den İran'ın gölge filosuna yeni yaptırım kararı
- 8 Paris'te sular durulmuyor! Öğrenci eylemi yasaklandı
- 9 Fransa'da sarı yeleklilerin eylemleri kapsamında 174 kişi tutuklandı
- 10 Atina'da patlayıcı alarmı: Poşette bulunan düzenek infilak etti! 4 yaralı