İtalya'da OHAL uzadı! Yeşil Kart şartı aranacak
İtalyan hükümeti Delta varyantı nedeniyle Covid-19 vakalarının artması üzerine yeni tedbirler açıkladı. Buna göre olağanüstü hal (OHAL) uygulaması yıl sonuna kadar uzatılırken 6 Ağustos tarihinden itibaren kapalı mekanlar ve etkinliklere giriş için Yeşil Kart uygulaması şartı aranacak
Yeni kararnameye göre, Temmuz ayı sonunda sona ermesi öngörülen Covid-19 salgına yönelik OHAL uygulaması 31 Aralık 2021'e kadar geçerli olacak.
İtalya'da en az bir doz Covid-19 aşısı olanlar için 9 ay, hastalığı geçirenler için 6 ay ve negatif test sonucu sonrasında 2 gün geçerli sayılan "Yeşil Kart' (Green Pass) belgesi 6 Ağustos'tan itibaren kamuya açık kapalı mekan ve etkinliklere giriş için zorunlu olacak.
Buna göre restoran ve kafelerin kapalı mekanlarına, spor ve kültürel etkinlikler ile fuar alanlarına yalnızca Yeşil Kart ibraz edilerek giriş yapılabilecek.
Yeşil Kart uygulamasını ihlal eden işletme sahipleri bin, kişiler ise 400 euro para cezası ile karşı karşıya kalacak. Uygulamayı üç kez ihlal eden işletmeler 1 ila 10 gün arası kapatma cezası alacak.
Kararnamenin açıklanmasının ardından Torino kentinde toplanan binlerce kişi Yeşil Kart uygulamasını protesto etti.
Açıklanan kararname ile bölgelerin risk kategorilerinin kriterinde de değişikliğe gidildi. Buna göre risk derecelendirmesinde vaka sayısı yerine hastane doluluk oranı baz alınacak.
EN SON HABERLER
- 1 İran'dan ABD'ye müzakere çağrısı: Tahran'ın 7 şartı kabul edilmeli
- 2 Trump, hileli seçim ihbarına para ödülü vereceğini açıkladı
- 3 Star Trek oyuncusu Walter Koenig hayatını kaybetti
- 4 İran'dan Hürmüz açıklaması: "Boğaz'ın kontrolü bizdedir"
- 5 Irak ve Ürdün işbirliği: 9 anlaşma imzalandı
- 6 Pezeşkiyan, Mekke İttifakı'nı desteklediklerini açıkladı
- 7 Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran’da: Kritik toplantı sona erdi! Bölgesel güvenlik ve İsrail vurgusu...
- 8 Mısır’dan dikkat çeken karar: Sisi'ye Suudi Arabistan'ın savunmasına destek için yetki verildi
- 9 Filistin’deki kanlı tablo ağırlaşıyor: Siyonistlerin insanlık dışı suçları BM raporunda!
- 10 Yunanistan’da siyasi kriz: Libya-Türkiye mutabakatı Atina’yı birbirine düşürdü! ‘Telafisi zor bir yenilgi’