Pazar 28.01.2018
Son Güncelleme: Pazar 28.01.2018

Kabuğuyla yenen muz üretildi

Japonya'da üretilen "Mongee" isimli kabuğuyla yenilebilen muz piyasaya sürüldü. D&T Farm isimli tarım araştırmaları firmasının imzasını taşıyan muz, dünya gündeminde geniş yer buldu. ABD basınına konuşan firma sözcüsü Tetsuya Tanaka, yenilebilir kabuklu muz fikrinin hobi olarak başladığını dile getirdi. Firmanın, normalde 30 derecede yetişen muz ağaçlarını eksi 59 derecede tutarak yeniden ektiği belirtildi. Tanaka, sıcaklık değişimiyle birlikte muzların daha hızlı büyüdüğü ve kabuklarının marul yaprağına benzer bir dokuya büründüğünü kaydetti. Firma internet sitesinden yayımladığı açıklamada ise muz kabuğunun B6, magnezyum ve triptofan deposu olduğuna dikkat çekti. Tokyo merkezli RocketNews24 haber sitesi gazetecileri, tanesi 5.75 dolara (yaklaşık 14 TL) satılan kabuğu yenilebilir muzu denedi ve yorumlarını okuyucularla paylaştı. Muzun kabuğunu tatsız bulan haberciler, muzun kendisinin ise daha tropik tatta hatta "ananas" tadında olduğunu söyledi. Şu an için sadece Japonya'da satılan muzun, diğer ülkelere de ihraç edilmesi bekleniyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.