"Kaçırıldım" dedi babasından 100 bin dolar fidye istedi
Irak'ta ortalıktan kaybolup kaçırıldığı süsü veren bir kişi, babasından 100 bin dolar fidye almaya çalıştı. ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesinden sonra meydana gelen terör ve çatışmaların yol açtığı güvenlik boşluğundan yararlanan bazı kişiler, iş adamları başta olmak üzere maddi durumu iyi olanlar ve ülkedeki yabancıları kaçırıp ailelerinden fidye talep ediyor.
Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Saad Maan yaptığı yazılı açıklamada, bir babanın Bağdat'ta oğlunun kaçırıldığını ve kendisinden fidye talep edildiğini belirterek şikayette bulunduğunu ifade etti.
Babanın şikayeti üzerine soruşturma başlatıklarını belirten Maan, olayla ilgili bilgileri toplayıp güvenlik kamera kayıtlarını izlediklerini kaydetti.
Maan, soruşturma sonucunda, kaçırıldığını iddia eden kişinin bir arkadaşının evinde gizlendiğinin belirlendiğini aktardı.
Bakanlık Sözcüsü, "Kaçırıldım" diyerek babasını arayan ve 100 bin dolar fidye isteyen söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı bilgisini verdi.
Maan, babasından para koparmaya çalışan oğlun kişisel bilgileri hakkında ayrıntı paylaşmadı.
5 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR
Iraklı Avukat Tarık Harb, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırıldığını iddia edip babasından para almak isteyen şahsın Irak yasalarına göre 5 yıla kadar hapis cezası alabileceğini belirtti.
ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesinden sonra meydana gelen terör ve çatışmaların yol açtığı güvenlik boşluğundan yararlanan bazı kişiler, iş adamları başta olmak üzere maddi durumu iyi olanlar ve ülkedeki yabancıları kaçırıp ailelerinden fidye talep ediyordu.
Irak'ta geçmiş yıllara göre kaçırma vakalarında düşüş olsa da zaman zaman bu tür olaylar yaşanmaya devam ediyor.
EN SON HABERLER
- 1 Beyaz Saray: "Başkan Trump mücadeleyi asla bırakmayacak"
- 2 Alman siyasetçinin sır ölümü: Cansız bedeni otelde bulundu!
- 3 NASA'nın Swift Gözlemevi Dünya'ya düşüyor
- 4 Güney Afrika’da halk yerel seçim için sandık başına gitti
- 5 Orta Doğu'da tehlikeli hareketlilik! ABD'ye ait casus uçağı bölgeye gönderildi
- 6 Suriye ile Suudi Arabistan arasında 403.6 milyon dolarlık kalkınma finansmanı anlaşmaları imzalandı!
- 7 ABD'den İran'a yönelik yeni hamle: Denizcilik ağına yaptırım!
- 8 ABD’deki ara seçimlerde en az 37 Müslüman aday kazandı
- 9 SON DAKİKA I ABD Başkanı Trump'tan seçim sonrası itiraf: Yenilginin sebebini İran'a bağladı!
- 10 Brent petrole seçim freni: Düşüş piyasalarda belirsizlik oluşturdu! Piyasa gözlerini Washington-Tahran hattına çevirdi...