Kalp hastalığına neden olan 13 gen bulundu
POTASYUM KALBİ KORUYOR
Öte yandan İtalya'daki Federico II Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, potasyum açısından zengin gıdalarla beslenen kişilerde kal krizi ve felç riskinin yüzde 21 daha az olduğunu ortaya çıkardı. Kalp-damar hastalıklarıyla ilgili 11 çalışmayı derleyen araştırmacılar, denek olan 247 bin kişinin tükettiği gıdaları inceledi. Günde 1.6 gram veya daha fazla potasyum tüketenlerde felç riskinin yüzde 21 daha az olduğu ve kalp hastalığı riskinin de azaldığı gözlemlendi. Uzmanlar gıdalarla alınan potasyum miktarını artırmanın kalp-damar hastalıklarına karşı koruyabileceğini söylüyor. Potasyum zengini gıdalar arasında muz, kayısı, avokado, patates, domates ,sığır eti, tavuk eti ve balık bulunuyor.
DIŞ HABERLER
EN SON HABERLER
- 1 Kerkük’te tarihi Osmanlı Köprüsü onarıldı
- 2 İsrail ordusu, Gazze’de kendi askerlerini vurdu: 2 ölü
- 3 Guterres'ten ABD'deki Filistin'e destek protestolarıyla ilgili açıklama
- 4 Londra’da kılıçla dehşet saçtı! 5 kişiyi yaraladı
- 5 Kanser tedavisi görüyordu: İngiltere Kralı Charles'tan yeni haber
- 6 Pakistan'da şiddetli yağışlar can aldı
- 7 Rusya Harry Potter Kalesi'ni vurdu!
- 8 ABD ordusu görüntüleri yayınladı: Doğu Akdeniz’de Gazze hareketliliği!
- 9 İsrail medyası hedefi belirledi: Ateşkes görüşmelerinde kritik gün! Refah’a kara saldırısı için geri sayım
- 10 Nijerya'da 6 terör örgütü üyesi teslim oldu