Karıncalar da intihar edermiş
İtalyan haber ajansı Ansa'da yer alan habere göre, "Adventures Among Ants" adlı kitabında bir işçi karıncanın "istilacı" bir karıncayı durdurmak için nasıl kendini öldürdüğünü anlatan etolog Mark Moffett, bu şaşırtıcı olaya Borneo'da şahitlik etti.
Silindir karıncaların yuva yaptığı bir ağacın altına bir parça bal koyan Moffett, hazırladığı tuzağın etkisi altında kalan değişik türde karıncaların yuvaya gelişini gözlemledi.
Moffet, bu sırada, silindir karıncalardan birinin yabancı bir karıncayı durdurmak için yaptığı eyleme de şahit oldu.
Kitaba göre, yabancı karıncanın tam onu geçmeye çalıştığı sırada kendini parçalayan silindir karınca, bu şekilde sarımsı bir toksik madde salarak düşmanını anında öldürmeyi başardı.
Görünüşe bakılırsa, küçük cüsselerine karşın büyük işler yapan karıncalar insanları şaşırtmaya devam edecek.
EN SON HABERLER
- 1 Fransa'daki hükümet karşıtı gösterilerde 149 kişi tutuklandı
- 2 Nijerya'da ebola alarmı: İlk virüs vakası tespit edildi
- 3 Irak basınından çarpıcı iddia: İran sınırındaki Şeyb Sınır Kapısı kapatıldı
- 4 ABD Başkanı Trump'tan İran açıklaması: Savaş yakında sona erecek
- 5 Trump’tan Zelenskiy’e anlaşma çağrısı: “Artık zamanı geldi”
- 6 Zelenskiy: Savaşı kaybetmedik, insan kaybettik
- 7 Karadeniz'de tansiyon yeniden yükseliyor: Rusya, Ukrayna'daki 5 yük gemisini vurdu
- 8 Bakan Fidan, Brüksel'de Avrupa Politika Merkezinde hitapta bulundu
- 9 Fransa'da "sarı yelekliler" alarmı! Hükümetten yeni hamle: Tansiyon düşmüyor
- 10 İran Meclis Başkanı: “ABD 7 şartı uygulamadıkça İran’ın güvenini kazanamaz”