Katil İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'ye gitti
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Macaristan'dan ABD'ye gitti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu'nun pazartesi günü ABD Başkanı Trump ile görüşmesi bekleniyor. Yedioth Ahronoth ve Jerusalem Post gazetelerinin aktardığına göre, Netanyahu, Trump ile görüşmek için Washington'a gitti.
Haberlerde, Netanyahu'nun, pazartesi günü Beyaz Saray'da Trump'la görüşeceği belirtildi.
Bu görüşmenin ardından Trump'ın Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff'un da dahil olduğu her iki taraftan yetkililerin katılacağı genişletilmiş bir toplantı yapılacak.
Netanyahu'nun ayrıca ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede, ABD'nin İsrail'den yapılan ithalata gümrük vergisi uygulama kararı ele alınacak.
Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) tutuklama kararına rağmen 3 Nisan'da Macaristan'a resmi ziyarette bulunan Netanyahu, başkent Budapeşte'de Macar mevkidaşı Viktor Orban ile görüşmüştü.
Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Orban, başbakanlık görevine geldiği ilk yıllarda UCM'ye katılma kararı için imza attığını, bugün de ayrılmak için yine bu kararın altına imzasını koyduğunu söylemişti.
Netanyahu da Avrupa'da ülkesini anlayan birkaç ülkeden birinin Macaristan olduğunu ileri sürerek, Orban'ı dostu olarak tanımlamıştı.
UCM, 21 Kasım 2024'te açıkladığı kararda, Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü İsrail Başbakanı Netanyahu ile eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkardığını duyurmuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Kabus gecesinde korkunç saldırı! Terörist kampı dediler camiyi bombaladılar: İşte Hint savaş uçaklarının saldırı anı
- 2 Cephe hattından son görüntüler: Gerilim tırmanıyor! 5 Hint uçağı düşürüldü! Pakistan tarafında çok sayıda sivil öldü
- 3 BM'den Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısı
- 4 SON DAKİKA | Hindistan Pakistan'a balistik füzelerle saldırdı
- 5 Trump'ın kararı İsrail'de şok etkisi yarattı
- 6 SON DAKİKA | Trump, Husilere saldırıları durdurma kararı aldı
- 7 UNRWA: İsrail "kasıtlı aç bırakma" politikası izliyor
- 8 ABD'de gözaltına alınan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk davasında yeni gelişme! Hiçbir gerekçe sunamadılar
- 9 Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten Türkiye övgüsü: "Hem bölgesel hem de uluslararası alanda güçlü bir unsur"
- 10 Sudan BAE ile diplomatik ilişkilerini kesti