Son Güncelleme: Pazartesi 25.01.2021 12:01
Laboratuvarda ürettiler! Pişirip yediler: Kas ve yağ hücrelerinden oluşan yeni et türü...
Kanada’nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi bilim insanları, laboratuvarda et üretti. Kanada resmi yayın kuruluşu CBC’ye konuşan araştırmacılar Prof. Ravi Selvaganapathy ve Prof. Alireza Shahin-Shamsabadi, insan nakilleri için doku elde etmede kullanılan bir yöntemden uyarladıkları teknikle, laboratuvarda yetiştirilen kas ve yağ hücreleri ile et elde ettiklerini ifade etti. Selvaganapathy, tavşan hücrelerinden elde ettikleri yeni formdaki eti pişirip yediklerini dile getirdi.
Kanada'nın Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi bilim insanları, laboratuvar ortamında hem yağ hem de kas hücrelerinden oluşan yeni et türü üretti.
Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'ye konuşan araştırmacılar Prof. Ravi Selvaganapathy ve Prof. Alireza Shahin-Shamsabadi, insan nakilleri için doku elde etmede kullanılan bir yöntemden uyarladıkları teknikle, laboratuvar ortamında yetiştirilen ince işlenmiş kas ve yağ hücrelerini istifleyerek et elde etmeyi başardıklarını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Kerkük’te tarihi Osmanlı Köprüsü onarıldı
- 2 İsrail ordusu, Gazze’de kendi askerlerini vurdu: 2 ölü
- 3 Guterres'ten ABD'deki Filistin'e destek protestolarıyla ilgili açıklama
- 4 Londra’da kılıçla dehşet saçtı! 5 kişiyi yaraladı
- 5 Kanser tedavisi görüyordu: İngiltere Kralı Charles'tan yeni haber
- 6 Pakistan'da şiddetli yağışlar can aldı
- 7 Rusya Harry Potter Kalesi'ni vurdu!
- 8 ABD ordusu görüntüleri yayınladı: Doğu Akdeniz’de Gazze hareketliliği!
- 9 İsrail medyası hedefi belirledi: Ateşkes görüşmelerinde kritik gün! Refah’a kara saldırısı için geri sayım
- 10 Nijerya'da 6 terör örgütü üyesi teslim oldu