Lazkiye ateş altında
Suriye ordusunun sahil kenti Lazkiye'de başlattığı operasyon devam ediyor. Ülkenin üçüncü büyük kenti Humus'tan çatışma ve tutuklama haberleri geliyor
İSİM LİSTESİ İLE TUTUKLAMA
Lazkiye dışında Humus kentinden ve Hula kasabasından da çatışma ve tutuklama haberleri geliyor. Humus'ta olayların başlangıcından beri tutuklananların sayısı 700'ü geçti. Özellikle Hula kasabasının tam anlamıyla kuşatma altında tutulduğunu aktaran görgü tanıkları, istihbarat birimlerinin ellerinde isim listelerinin olduğunu, ordu birliklerinin bu listelere göre yoğun şekilde tutuklama faaliyetinde bulunduğunu bildirdi. Öte yandan, olayların başlangıcından bu yana büyük çaplı gösterilerin yaşanmadığı Halep'e vali olarak atanan Muvaffak İbrahim Haluf, Beşar Esad'ın huzurunda yemin ederek görevine başladı.
İSPANYA' DAN SIĞINMA TEKLİFİ
İspanyol el Pais gazetesi de, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'nun geçtiğimiz ay Şam'a özel bir elçi göndererek, iktidarı bırakması ve ülkeyi terk etmesi durumunda Beşar Esad ve ailesine ülkesinin sığınma hakkı vermeye hazır olduğunu bildirdiğini yazdı.
EN SON HABERLER
- 1 Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro'nun ABD'ye kaçtığı iddiası
- 2 AB'de Kanada krizi! “Ortak üyelik” teklifine üye ülkelerden itiraz
- 3 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Moskova'da! Putin ile bölgedeki gerilimi görüştü
- 4 Netanyahu’yu kaybetme korkusu mu sardı: Partisi oy verme süresinin uzatılması için başvurdu!
- 5 Çin, Orta Doğu’ya özel temsilciler gönderecek!
- 6 ABD'de seçim yaklaşırken Trump'tan "hile yapılmasın" çağrısı
- 7 Almanya Başbakanı’ndan ABD, Rusya ve Çin’e Ukrayna uyarısı! “Kendi başınıza karar almayın”
- 8 Putin'den Avrupa'ya enerji anlaşması çağrısı: "Kendi sanayisine zarar veriyorlar"
- 9 Mücteba Hamaney'den "Mekke İttifakı" açıklaması: "Düşmanın çaresizliği kazanımdır"
- 10 Rusya duyurdu: Moskova’ya doğru uçan 6 İHA etkisiz hale getirildi!