Mısır’dan İsrail’e sert tepki: Filistin Devleti kurulmadan bölgede barış olmayacak
Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, iki devletli çözümün Gazze’ye yönelik saldırılar ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim faaliyetleri nedeniyle benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Medbuli, Orta Doğu’da kalıcı barışın İsrail işgalinin sona ermesi ve 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasıyla mümkün olacağını belirtti.
Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu kapsamında, İngiltere, Fransa ve Kanada'nın ev sahipliğinde iki devletli çözüm konusunun görüşülmesi için düzenlenen zirvede Mısır adına açıklamalarda bulundu.
Medbuli, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbettiğini, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirme girişimlerinde bulunduğunu ve Gazze Şeridi'nde geniş bir alanda Tel Aviv yönetiminin kontrolünün devam ettiğini hatırlattı.
Söz konusu sorunlara ek olarak Gazze'ye yardımların girişine yönelik kısıtlamaların devam etmesi nedeniyle iki devletli çözümün benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Mısır Başbakanı, Orta Doğu'da barışın ancak İsrail işgalinin sona ermesi, 1967 sınırları temelinde ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla sağlanabileceğini söyledi.
İşgal altındaki topraklarda yasa dışı yerleşim faaliyetlerine karşı İngiltere, Fransa, Kanada ve diğer ülkeler tarafından atılan adımları memnuniyetle karşıladığını belirten Medbuli, Mısır'ın Filistin topraklarının ilhaka uğramasına, yasa dışı yerleşimlerin genişletilmesine ve Filistin halkının topraklarından tehcirine kesin bir şekilde karşı çıktığını vurguladı.
Medbuli, Mısır'ın Filistin yönetimini destekleme ve halkına karşı sorumluluklarını yerine getirme kapasitesinin korunmasının gerektiğini ifade ederek, bu çabaların Filistin topraklarının birliğini ve bütünlüğünü koruyacağını ve Filistin yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki rolünün yeniden tesis edilmesiyle sonuçlanacağını sözlerine ekledi.
EN SON HABERLER
- 1 AYDIN ÇİNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İHALE İLANI
- 2 HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (HBYS) HİZMETİ ALINACAKTIR
- 3 TIBBİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETİ ALINACAKTIR
- 4 SON DAKİKA I ABD Başkanı Trump'tan seçim sonrası itiraf: Yenilginin sebebini İran'a bağladı!
- 5 Tel Aviv basınından çarpıcı itiraf! “Demokratların kazanması Trump ve İsrail için ağır darbe”
- 6 Beyaz Saray: "Başkan Trump mücadeleyi asla bırakmayacak"
- 7 Alman siyasetçinin sır ölümü: Cansız bedeni otelde bulundu!
- 8 NASA'nın Swift Gözlemevi Dünya'ya düşüyor
- 9 Güney Afrika’da halk yerel seçim için sandık başına gitti
- 10 Orta Doğu'da tehlikeli hareketlilik! ABD'ye ait casus uçağı bölgeye gönderildi