Mursi casusluğu kabul etmedi
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "casusluk" suçlamasıyla 35 kişiyle yargılandığı davanın duruşmasında, yargılamayı kabul etmediğini söyledi.
Duruşmada, daha önce feshedilen Devlet Güvenlik Birimi'nde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) faaliyetlerini takipten sorumlu İç Güvenlik ve Şiddet Dairesi Başkanı Adil Azb tanık olarak dinlendi.
Azb, "İhvan, 2012'deki cumhurbaşkanlığı adaylığı, toplumu yok etmek ve İsrail lehine ülke kurumlarını ortadan kaldırmak planlarını gerçekleştirmek için devleti ele geçirmeyi hedefliyordu" iddiasında bulundu.
Savunma heyetinin, Mursi'nin "yabancı ülkelerle yaptığı işbirliği karşılığında ne elde ettiğine yönelik" soruya ise Azb, "Mursi'ye casusluk suçuna karşılık bir ödül verildi ve cumhurbaşkanı oldu" yanıtını verdi.
57 GÜN ARADAN SONRA KONUŞTU
Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Mursi de 57 gün aradan sonra cam kafesin arkasından, "Ayrıntılara girmeyeceğim. Yargılamayı da kabul etmiyorum. Ancak Azb için söyleyeceklerim var" dedi.
Mursi, savunma heyetine hitaben, "Mahkeme ve başsavcılıktan, Mısır halkına ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözeten Yüksek Seçim Kurulu'na ihanet eden Azb'a karşı dava açılması talebinde bulunun. Benim adıma basın toplantısı düzenleyerek, onun yargılanması gerektiğini söyleyin" ifadesini kullandı.
Mahkeme, duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.
Mursi ile 35 kişinin yargılandığı "casusluk" davasında sanıklar, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham ediliyor. 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Peskov: Ukrayna'da yabancı askerlerin konuşlandırılması konusu istişare edilebilir
- 2 Rusya’dan Ukrayna açıklaması! Dnipropetrovsk’te bir yerleşim birimi ele geçirildi
- 3 İspanya’da göçmen tahliyesi! Katalonya’da 400 kişi polis zoruyla binadan çıkarıldı
- 4 İspanya’da holiganlara darbe! Fanatik taraftar gruplarına operasyonda 57 gözaltı
- 5 İngiltere "Erasmus+" eğitim programına yeniden dahil oluyor
- 6 Trump rekor sayıda başkanlık kararnamesine imza attı: İlk dönemini geride bıraktı
- 7 Türk düşmanları düğmeye bastı: Ankara’nın stratejik adımlarına karşı bir araya geldiler! “Türkiye’ye karşı savaş hazırlığı mı?”
- 8 Hannibal Lecter filmi gerçek oldu: Kurbanlarının etini pişirdi
- 9 ABD basınından dikkat çeken iddia: Orduda kapsamlı değişiklikler yapılacak
- 10 Siyonist İsrail’den Kanadalı heyete engel: Milletvekilleri Batı Şeria’ya alınmadı