Perşembe 01.06.2017

Muz kabuğu her derde deva

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, muz kabuğunun en az meyvenin kendisi kadar faydalı olduğu ortaya çıktı. Özellikle göz, kalp ve ruh sağlığına yararlı olduğu belirtilen muz kabuğuyla hazırlanmış yiyecek ve içecekler uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Muzun kabuğunda bulunan A vitamini ile luteinin, katarakt ve sarı nokta hastalıklarına karşı korucu etkisi bulunduğu belirtiliyor. Luteinin, gece görüşünü korumaya da yardımcı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca muz kabuğunun, depresyona karşı önleyici bir rol oynadığının altını çiziliyor. İçerisinde bulunan serotoninin, mutlu hissetmeye yardımcı olduğu aktarılıyor. Muz kabuğunun mutluluk verici özelliği, bilim insanlarınca da kanıtlandı. Tayvan Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, üç gün boyunca günde iki muz kabuğu yiyen kişide serotonin seviyesinin yüzde 15 arttığı kaydedildi. Uyku problemlerinin tedavisinde kullanılan triptofan amino asitini de içerisinde bulunduran muz kabuğunun, iyi bir uyku çekmek isteyenler tarafından tüketilebileceği belirtiliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.