Ortadoğu’da savaşın ateşi büyüyor
ABD'nin İran'a yönelik yeni hava saldırılarının ardından Tahran'ın Körfez'deki ABD üslerini hedef almasının ardından bölge yeniden ateş çemberine döndü. ABD, İran'ın askeri altyapısını hedef alırken, İran da Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üslerini vurdu. Saldırıların hedefinde enerji santrallerinin olması bölgedeki gerilimi daha da yükseltti.
NÜKLEER SANTRAL İNŞAATINA SALDIRI
İran Atom Enerjisi Kurumu, ABD'nin ülkenin Huzistan eyaletine bağlı Darhovin'de yapımı devam eden nükleer santral sahasına saldırı düzenlediğini bildirdi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) gözetimi kapsamında, barışçıl bir nükleer tesise saldırı düzenlenmesinin uluslararası hukuka karşı işlenmiş açık bir suç olduğu kaydedildi. Kuveyt Enerji Bakanlığı, İran'ın son iki günde ikinci kez elektrik ve su arıtma tesislerine düzenlediği saldırılarda elektrik üretim santrallerinin zarar gördüğünü açıkladı.
EN SON HABERLER
- 1 ABD askerlerini taşıyan araç devrildi: Ölü ve yaralılar var
- 2 Tel Aviv-Viyana seferinde bomba ihbarı: Yolcu uçağı Sofya’ya indirildi
- 3 ABD’den vatandaşlarına kritik uyarı: Orta Doğu’da risk büyüyor
- 4 Avrupa sosyal medyaya cephe açtı: Çocukları dijital dünyanın pençesinden kurtarıyorlar! Yaş sınırı kıta genelinde yayılıyor
- 5 Libya’da askeri kampta havan topu infilak etti: 6 ölü
- 6 Nijerya’da askeri araca ölümcül tuzak: 8 ölü
- 7 Kanada’da askeri üste yangın faciası: Ölü sayısı netleşti
- 8 Netanyahu Türkiye korkusunu itiraf etti: Umarım doğrudan bir çatışmaya girmeyiz! Trump’la Başkan Erdoğan konusunda ters düştü
- 9 Fransa Cumhurbaşkanı Macron eylemcilere ateş püskürdü! “Hiç kimse cezasız kalmayacak”
- 10 Paris'teki gösterilerde gerginlik tırmanıyor! Polis biber gazı ve şok bombaları kullandı