Panama'dan ABD'nin "Kanal'dan ücretsiz geçiş" açıklamasına tepki
Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, ABD Dışişleri Bakanlığının "hükümet gemilerinin artık Panama Kanalı'ndan herhangi bir ücret ödemeden geçebileceği" yönündeki açıklamasını reddettiğini belirtti
Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD'nin, "Kanal'dan ücretsiz geçiş" açıklamasına tepki gösterdi.
Devlet Başkanı Mulino, "Dün ABD Dışişleri Bakanlığının açıklaması beni çok şaşırttı çünkü gerçeğe dayanmayan önemli açıklamalar yapıyorlar. Bunu kabul edilemez buluyorum, kesinlikle kabul edilemez." ifadelerini kullandı.
Yasanın kendisine kanal geçiş ücretlerini kontrol etme yetkisi vermediğini savunan Mulino, "Bugün Panama, sizin aracılığınızla tüm dünyaya, ikili ilişkileri yalan ve yanlışlar temelinde yönetmeyi kesin bir şekilde reddettiğini ifade ediyor." dedi.
Ulusal Anayasa'yı çiğnemeyeceklerinin altını çizen Mulino, "Her zaman iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl yürütülmesi gerekiyorsa o şekilde yönettim, iyi niyetle. Yapabileceğimi yaparım ama hiçbir şeyi ya da hiç kimseyi bahane ederek ulusal Anayasa'yı çiğnemem." diye konuştu.
ABD'nin iç siyasi sorunlarını anlamaya çalıştığını vurgulayan Mulino, "Bu, benim arzumu, irademi ya da kişisel tercihlerimi dayatmak için demokratik kuralları görmezden gelmem gerektiği anlamına gelmez." değerlendirmesinde bulundu.
ABD'DEN, "KANAL'DAN ÜCRETSİZ GEÇİŞ" AÇIKLAMASI
ABD Dışişleri Bakanlığı X sosyal medya hesabından, Panama hükümetinin, ABD gemilerinin Kanal'dan geçişi için artık ücret almamayı kabul ettiğini aktarmıştı.
Bakanlık açıklamasında, "ABD hükümet gemileri artık Panama Kanalı'ndan herhangi bir ücret ödemeden geçebilecek ve bu da ABD hükümetine yılda milyonlarca dolar tasarruf sağlayacak." ifadeleri kullanılmıştı.
EN SON HABERLER
- 1 Avustralya'dan yeni adım! Çocukları bağımlı yapmakla suçlanan Meta'ya dev dava
- 2 Beyaz Saray’dan İran'a saldırı kararı! Tarih verip duyurdular
- 3 Fransa’daki yağma ve şiddetin ardından Macron duyurdu: “Sendika dışı eylemler yasaklanacak”
- 4 ABD Başkanı Trump'tan İran çıkışı: Daha ileri gidebiliriz
- 5 Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
- 6 Fransa’daki yağma ve şiddetin ardından Macron duyurdu: “Sendika dışı eylemler yasaklanacak”
- 7 Zelenskiy’den ABD’nin yaptırımları kaldırmasının Putin’i güçlendireceği mesajı!
- 8 İran Meclis Başkanı’ndan ABD'ye Matrix’li paylaşım: “10 hapın tamamı kötü"
- 9 Beyaz Saray’dan İran'a saldırı kararı! Tarih verip duyurdular
- 10 Trump artan petrol fiyatları için İran'ı sorumlu tuttu: Her şeyi yapıyorlar