Peskov: “Ne Rusya ne Çin nükleer deneme yaptı”
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Çin'in nükleer deneme yaptığına dair iddialara ilişkin "Ne Rusya ne de Çin nükleer deneme yaptı” dedi.
Peskov, Rusya ve Çin'in nükleer deneme girişiminde bulunmadığını ifade etti.
Rusya, ABD ve Ukrayna arasında krizin çözümüne yönelik Cenevre'de gerçekleştirilen üçlü görüşmelere de değinen Peskov, "İstişare edilen konuları konuşmak yanlış. Müzakerelerin ara sonuçlarını konuşmak için erken. Putin'e doğrudan bilgi veriliyor. Şu anda değerlendirme yapmak için erken" açıklamasında bulundu.
KÜBA VE İRAN AÇIKLAMASI
Rusya'nın Küba'ya yakıt desteği sağlamasının Moskova-Washington hattını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin soruya da yanıt veren Peskov, iki konunun birbiriyle bağlantılı olmadığını ifade etti. Peskov, "Rusya, dünyadaki birçok ülke gibi Küba'nın abluka altına alınmasına karşı çıkıyor. Küba ile ilişkilere değer veriyor, ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Kübalı dostlarımıza zor dönemlerde yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
Peskov ayrıca İran'dan zenginleştirilmiş uranyumu almaya hazır olduklarını vurgulayarak, ABD ile İran arasındaki müzakere süreci devam ederken sonuçlara dair tahminde bulunmanın doğru olmayacağını sözlerine ekledi.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ve Çin'in nükleer deneme yaptığı yönündeki iddialara ilişkin ise "Nükleer denemelerin yapıldığına dair bazı şeyler duyduk. Bu bağlamda hem Rusya hem de Çin'den bahsedildi. Ne Rusya ne de Çin nükleer deneme yaptı" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Paris metrosunda korkunç manzara: Fareler istasyonu istila etti! Fransa’nın başkentinde hijyen alarmı
- 2 SON DAKİKA| Trump’ın baskısı sonrası Zelenskiy geri adım attı: Ukrayna’dan saldırıları durdurma teklifi!
- 3 ABD’yi Isaias Kasırgası vurdu: 4 can kaybı
- 4 İran’da sel felaketi: 1 ölü, 2 yaralı!
- 5 ABD Başkanı'ndan coğrafi isimleri değiştirme çıkışı: Sırada Hürmüz için 'Trump Boğazı' var! Atlantik ve Pasifik yerine de yeni isim önerdi
- 6 Suudi Arabistan’ın önünde büyük sınav! Husilerle çatışma Riyad’ın yol haritasını nasıl etkileyecek?
- 7 Riyad'daki havalimanını hedef alan Husi saldırısının bilançosu netleşti: 12 ölü, 309 yaralı
- 8 Trump'tan Zelenskiy'e uyarı: Durması onun için daha iyi olur
- 9 Arakçi'den soykırımcı Netanyahu'ya sert sözler: "Kendisini ABD hazinesi ile kurtaramayacak"
- 10 Gerçekler İsrail’i çıldırttı