Polonya’dan NATO açıklaması: İttifakın dağılma tehdidi Putin'in hayalindeki plan
Polonya Başbakanı Donald Tusk, NATO'nun dağılma tehdidi hakkında, "Tüm bunlar Vladimir Putin'in hayalindeki plan gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
Polonya Başbakanı Donald Tusk, X sosyal medya platformundaki hesabından, bir dizi siyasi ve ekonomik gelişmenin Rusya'nın stratejik çıkarlarıyla örtüşebileceğine ilişkin paylaşımda bulundu.
Tusk, paylaşımında, "NATO'nun dağılma tehdidi, Rusya'ya yönelik yaptırımların gevşetilmesi, Avrupa'da büyük bir enerji krizi, Ukrayna'ya yardımların durdurulması ve (Macaristan Başbakanı) Viktor Orban tarafından Kiev'e yönelik kredinin engellenmesi, tüm bunlar (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in hayalindeki plan gibi görünüyor." yorumunu yaptı.
İngiliz The Telegraph gazetesine mülakat veren Trump, ABD'nin NATO'dan çekilme ihtimalini "gözden geçirilmenin de ötesinde" olarak nitelemiş, "(NATO) Onların kağıttan kaplan olduğunu hep biliyordum, bu arada (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin de bunu biliyor." demişti.
EN SON HABERLER
- 1 ABD askerlerini taşıyan araç devrildi: Ölü ve yaralılar var
- 2 Tel Aviv-Viyana seferinde bomba ihbarı: Yolcu uçağı Sofya’ya indirildi
- 3 ABD’den vatandaşlarına kritik uyarı: Orta Doğu’da risk büyüyor
- 4 Avrupa sosyal medyaya cephe açtı: Çocukları dijital dünyanın pençesinden kurtarıyorlar! Yaş sınırı kıta genelinde yayılıyor
- 5 Libya’da askeri kampta havan topu infilak etti: 6 ölü
- 6 Nijerya’da askeri araca ölümcül tuzak: 8 ölü
- 7 Kanada’da askeri üste yangın faciası: Ölü sayısı netleşti
- 8 Netanyahu Türkiye korkusunu itiraf etti: Umarım doğrudan bir çatışmaya girmeyiz! Trump’la Başkan Erdoğan konusunda ters düştü
- 9 Fransa Cumhurbaşkanı Macron eylemcilere ateş püskürdü! “Hiç kimse cezasız kalmayacak”
- 10 Paris'teki gösterilerde gerginlik tırmanıyor! Polis biber gazı ve şok bombaları kullandı