Rusya, dopinge karşı mücadele için 1.67 milyar ruble ayırttı
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, hükümetin hazırladığı Rusya Antidoping Ajansına (RUSADA) sübvanisyon sağlanmasını öngören kararnameyi imzaladı.
Rusya Hükümeti resmi sayfasından yapılan açıklamada "2017 Federal Bütçesi ve 2018-2019 Planlanan Bütçe bu amaçla yıllık 556.7 milyon ruble olmak üzere toplam 1 milyar 670.1 milyon ruble ayırtılmasını öngörüyor" denildi. Bu finansman, dopingi önlemeye ve dopinge karşı mücadelede kullanılacak.
Hatırlanacağı üzere önceki dönemlerde RUSADA finansmanı Spor Bakanlığından yapılmıştı, ancak 2016 yılında Rusya Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı Vitaliy Mutko, RUSADA'nın finasmanının faderal bütçeden direk olarak yapılacağını açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde de 2019 Uluslararası Kış Universiada'ya hazırlıklara ilişkin toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'daki antidoping sisteminin çalışmadığını kabul ederek dopinge karşı mücadele edecek etkili sistemin oluşturulacağı ümidini dile getirdi.
EN SON HABERLER
- 1 İsviçre basınında Başkan Erdoğan’a övgü dolu sözler: Türkiye'nin en büyük yenileyicisi!
- 2 Başkan Erdoğan Kosova Cumhurbaşkanı ile görüştü: İşte ele alınan konular
- 3 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dünyaya net mesaj: Filistinliler ana vatanlarını terk etmeye zorlanamaz
- 4 Yunanistan savunma harcamalarını artırıyor: Yerli sanayi için yeni hedef
- 5 ABD Orta Doğu'ya yeni savaş gemisi gönderdi
- 6 SON DAKİKA | Çin ABD'ye gümrük vergisini yüzde 125'e yükseltti!
- 7 New York’un göbeğinde korkunç kaza: Helikopter nehre çakıldı! Siemens CEO’su hayatını kaybetti
- 8 İsrail basınında flaş iddia! Devreye Mısır giriyor: Gazze için yeni plan yolda
- 9 Diplomasinin kalbi Türkiye’de atıyor! Antalya Diplomasi Forumu başladı: Kritik konular gündemde
- 10 Kaza raporu açıklandı: Helikopteri penguen düşürmüş!