Rutte’den çarpıcı açıklaması: “Barış olsa bile Rusya, Avrupa için tehdit”
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, “Ukrayna’da bir barış anlaşması olsa bile Rusya, Avrupa için bir tehdit olmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.
İspanya basınına yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını sürdürdüğünü belirten Rutte, "Bir Rus devlet başkanı, tarihi yeniden yazma yanılgısı uğruna bir milyon insanını feda etmeye razıysa hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle savunmamıza çok daha fazla para harcamalıyız. Bir barış planı, Rusya'nın Avrupa için uzun vadeli bir tehdit olduğu değerlendirmesini değiştirmez. Ukrayna'da bir barış anlaşması olsa bile Rusya, Avrupa için bir tehdit olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
"GAZZE ÇIKMAZINI ÇÖZEN O OLDU"
ABD Başkanı Donald Trump'ın barış süreçlerindeki rolünü değerlendiren Rutte, Washington'un Gazze dahil birçok çatışmada aktif çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.
Rutte, "Avrupalı liderlerle 100'den fazla görüşme yaptık ancak Gazze'de Katar, İsrail ve Filistinlilerle yaşanan çıkmazı çözen ABD Başkanı oldu. Başkan Trump'ın liderliğinden gerçekten memnunum. Onu tamamen destekliyorum." dedi.
EN SON HABERLER
- 1 ABD işgalinin sona ermesi havai fişeklerle kutlandı
- 2 BMGK dönem başkanlığı Yunanistan'a geçti
- 3 ABD'den Suriye'ye karşı yeni adım: Savunma ticareti kısıtlamaları kaldırıldı
- 4 Hürmüz Boğazı’nda bir petrol tankeri vuruldu!
- 5 BM'den ABD'ye idam tepkisi: "Nefret uyandırıcı ve zalimce"
- 6 Putin’den Avrupa’ya gözdağı: “Doğrudan saldırı olursa tüm silahların kullanılması gündeme gelir”
- 7 Trump’tan açık tehdit: "Uçağa yapılan saldırının arkasında İran varsa, hedef alacağız”
- 8 ABD'den İran'a karşı yeni hamle: Gölge bankacılık ağına yaptırım kararı
- 9 Trump'tan Hürmüz'de yeni savaş sinyali: Üçüncü uçak gemisi yola çıktı! "Onlarla barış sağlayabileceğimi düşünmüyorum"
- 10 Katil İsrail Suriye'de 10 köye baskın düzenledi