Salı 29.09.2009 11:32
Son Güncelleme: Salı 29.09.2009 11:44

"Tadı kabarcıklarında"

Alman ve Fransız araştırmacılar, şampanyanın güzel tadını ve kokusunu kabarcıkların verdiğini savundu.

Sonucu ABD'de yayımlanan araştırmanın sahiplerinden Fransa'daki Reims Champagne-Ardenne Üniversitesi öğretim üyesi Gerard Liger-Belair, bir şampanya şişesi kapağının açılışıyla binlerce karbondioksit kabarcığının meydana geldiğini belirtti.
Liger-Belair, bu kabarcıkların şişede aşağıdan yukarı çıkarken tat veren bileşenlerle birleşerek bardağa boşaldığında yüzeyde patladığını ve şampanyaya güzel tadını ve kokusunu verdiğini yazdı.
Araştırmanın sonucunu kaleme alanlar, kabarcıkların şampanyanın tadını ve kokusunu bardağın yüzeyine çıkardığını ve bu sürecin bütün köpüklü şaraplar için geçerli olduğunu belirttiler.
Araştırmacılar, bir şampanya şişesinin yaklaşık 100 milyon kabarcık üretiğini, bir kabarcığın çapının 0,5 milimetre olduğunu, bunun da 80 metre karelik bir yüzeye eşit geldiğini kaydettiler.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.