Son Güncelleme: Salı 29.09.2009 11:44
"Tadı kabarcıklarında"
Alman ve Fransız araştırmacılar, şampanyanın güzel tadını ve kokusunu kabarcıkların verdiğini savundu.
Liger-Belair, bu kabarcıkların şişede aşağıdan yukarı çıkarken tat veren bileşenlerle birleşerek bardağa boşaldığında yüzeyde patladığını ve şampanyaya güzel tadını ve kokusunu verdiğini yazdı.
Araştırmanın sonucunu kaleme alanlar, kabarcıkların şampanyanın tadını ve kokusunu bardağın yüzeyine çıkardığını ve bu sürecin bütün köpüklü şaraplar için geçerli olduğunu belirttiler.
Araştırmacılar, bir şampanya şişesinin yaklaşık 100 milyon kabarcık üretiğini, bir kabarcığın çapının 0,5 milimetre olduğunu, bunun da 80 metre karelik bir yüzeye eşit geldiğini kaydettiler.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye’nin kararı dünyaya damga vurdu! ABD medyasında İsrail itirafı: Artık yalnız kaldılar!
- 2 Dünya bu iğrenç olayı konuşuyor! İsveç'te ata tecavüz eden PKK'nın sözde sorumlusu tutuklandı
- 3 Batı’nın İsrail’den farkı yok! Gazze'ye karşı küresel ayrımcılık
- 4 Firari PKK'lı İsveç'te atlara cinsel istismardan tutuklandı
- 5 İngiltere'de yerel seçimlerden İşçi Partisi zaferle ayrıldı
- 6 Brezilya’daki sel felaketinde can kaybı artıyor
- 7 Rusya şeker ihracatını yasakladı
- 8 Nijerya'da silahlı saldırı: 17 kişi hayatını kaybetti
- 9 İsrail kimyasallarla zehirlediği Gazze'deki tarım arazilerini askeri üsse dönüştürüyor
- 10 Litvanya Savunma Bakanı duyurdu: ABD taburu ülkede süresiz kalacak